Керка Хубенова и Владимир Кондарев – в творчески тандем в „Окото на Бога”

STZAGORA.NET

От 19.00 ч. днес (31 юли, четвъртък) в Народно читалище “П.К.Яворов-1867″ в Чирпан поетесата Керка Хубенова ще се срещне с почитатели на поезията в града на Яворов и ще даде автографи. Те е автор на пет поетични книги. Член е на Съюза на българските писатели. Носител на множество награди и отличия от наши и международни конкурси за поезия и публицистика.

Стихове на старозагорката Керка Хубенова през годините са публикувани в централия и местен печат, в сборници и антологии, превеждани са на руски, осетински, унгарски, английски и френски език, звучали са в радиа и телевизии.

Повод за срещата днес е новата поетична книга на Керка Хубенова – ”Окото на Бога”, която наскоро издателство „Факел” издаде и вече е на книжния пазар. Преди месец в Града на липите се състоя и премиерата на „Окото на Бога”, представена от издателя и редактор на книгата – поета Румен Леонидов.

На днешната творческа среща в Чирпан ще бъде представен и художникът на „Окото на Бога” – Владимир Кондарев, който е в творчески тандем с авторката от много години.

Владимир Кондарев е художник както на корицата и илюстрациите в тази книга на Керка Хубенова, така и на още една от поетичните й книги – „Пясъчният мим”, издадена през 2002 г. от Издателство „Захарий Стоянов”, София, с редактор Иван Гранитски. Керка Хубенова и Владимир Кондарев са участвали в редица проекти съвместно. Още преди 25 години тя представя първата самостоятелна изложба на художника „Голо тяло” и през годините представя и още няколко от неговите вече няколко десетки самостоятелни изложби. Публикува отзиви, резенции и очерци както в наши, така и в чуждестранни издания за художника Владимир Кондарев, който е и уредник в Художествената галерия на Чирпан.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн