115 старозагорци настояват властите да разкарат проститутки от междублоково пространство

STZAGORA.NET


Жалба с приложена подписка срещу системната проституция и замърсяване на междублоковото пространство са изпратили до всички отговорни институции, живущите на ул. “Захари Княжески”, в близост до Станционната градина. В подписката участват 115 граждани на Стара Загора. За какво алармират и какво очакват те?

В жалбата си, адресирана до кмета, председателя на общински съвет, директора на ОДМВР, до обществения посредник и с копие до ТВ „Стара Загора“, живеещите на ул. “Захари Княжески” в блокове с номера от 2 до 10 и на бул. “Славянски” 41-43, “Хаджи Д. Асенов” 2 и бул. “Методи Кусев” 1 алармират, че в късните часове на нощта паркингът в междублоковото пространство се превръща в място за платени сексуални услуги.

През пролетта на 2104 г. общината асфалтира паркинга и оттогава мястото се е превърнало в свърталище за платена любов. В жалбата си подписалите се 115 граждани на Стара Загора обясняват подробно случващото се и настояват компетентните органи в границите на предоставените им от закона правомощия да предприемат мерки за защита на правото им да живеят в чиста и безопасна среда, като се преустанови възможността за практикуване на най-древната професия.

“Уверяваме ви, че изложеният в настоящата жалба проблем е стар и ние сме поставени в невъзможност да го решим сами” – пишат потърпевшите.

Преди да се обърнат към кмета, хората периодично са звъняли на тел. 112 с точно описание на мястото и автомобилите, в които се извършват платени сексуслуги, но до този момент органите на реда винаги са идвали твърде късно или правят обиколка с патрулния автомобил, без да осъществят проверка, посочват още те.

Жалбоподателите настояват да се постави и осветление, най-вече около трафопоста на EVN, който се оказва подходящо място, прикриващо извършителите на секс услуги.

За да подкрепят описаното с думи жителите на горепосочените улици са приложили към жалбата си и снимков материал.
#

споделяне в социални мрежи

1 коментар on “115 старозагорци настояват властите да разкарат проститутки от междублоково пространство”

  • Юлиян wrote on 22 юли, 2014, 12:44

    И аз живея на ул.Захари Княжески No22 и постоянно виждам презервативи пред блока.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн