Кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски преди първия мач от новото първенство: “Доволни сме от отбора”

STZAGORA.NET

Новото първенство в „А“ група започва за „зелените“ днес, 20 юли, от 20:00 часа, когато „Берое“ приема „Черно море“. По време на лятната подготовка „Берое“ записа шест контролни срещи, в които се отличи с пет победи и едно равенство. Ето какво сподели кондиционният треньор за подготовката и предстоящия мач пред beroe.bg:

- Г-н Липенски, може да се каже, че предсезонната подготовка приключи. Казвали сте като треньорски екип, че държите на нея. Доволни ли сте от работата, която свършихте с футболистите и какви са оценките ви в кондиционно отношение?
- Подготовката протече на няколко етапа – съвсем нормално според това, което бяхме начертали и което желаехме. Това се получи. Най-вече благодарение на добрата разбираемост в треньорския щаб и в съблекалнята.

- Доволни ли сте от новите попълнения и как се включиха те в отбора?
- Аз мога да говоря общо за целия екип. Няма да говоря за отделните футболисти. Целия отбор се включи много дейно. Всеки даде нужното и според възможностите си. Така че според нашите очаквания всичко мина нормално.

- Сезонът започва в неделя. Появи се лека истерия в публичното пространство и феновете предвид положителните резултати в контролите. Какви са вашите реални очаквания за новото първенство?
- Аз се радвам. Не бих казал, че е истерия. Има приповдигнато настроение в нашите привърженици и нашата публика, но нека ние най-напред като професионалисти да стоим здраво стъпили на земята и да оценим моментното състояние на отбора и какви са нашите цели в бъдеще. Пак се повтарям, че подготовката протече така, както ние желаехме. Резултатите не дават 3 точки в крайна сметка. Но показаното кондиционно и като тактическа и техническа дисциплина и подготовка, както и като физическа подготовка, е нормално.

- Първият мач е срещу „Черно море“. Това е отбор, който играе традиционно малко по-трудно. Какви са очакванията за двубоя?
- Аз не съм много фен на минали резултати, традиции и т.н. Футболът е една игра, която се мени постоянно, еволюира постоянно. Не помня толкова предишните мачове, но знам, че по мое време, когато аз бях на терена, ми беше най-лесно да вкарвам срещу „Черно море“. Мач като мач. Първи мач е и ни се иска да влезем с десния крак в първенството. Всичко е нормално – момчетата имат настроение и всичко е както трябва да е.

- Има ли хора, които със сигурност пропускат двубоя?
- Георги Андонов на 100%. Не знам моментното състояние на Стефан Спировски какво е, тъй като се самоконтузи преди два дни и още не сме разговаряли с доктора, за да видим какво е състоянието му.

В 19:10 часа днес Старозагорският митрополит Галактион ще извърши водосвет за здраве, а програмата за откриването на сезона ще бъде продължена от мажоретен състав от ЦДГ „Светлина“ минути по-късно.

Съдийската комисия към БФС отреди Станислав Тодоров от Шумен за главен арбитър на срещата. Негови помощници ще бъдат Иво Колев и Мартин Венев от София. В близост до двете футболни врати ще са Георги Йорданов от Габрово и Стефан Павлов от Бургас, а четвърти арбитър е Милен Арабаджиев от Велико Търново. Софиянецът Марин Раковски е дежурен делегат, а оценка на съдийството ще постави Димитър Костов от Бургас.

Днешният двубой между двата отбора ще бъде под номер 80 в историята на „А“ група, като досега беройци са постигнали 27 победи и 24 равенства, а в 28 срещи „Черно море“ е бил победител. Головата разлика е 83:89 в полза на „моряците“.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн