Младежите от БСП-Стара Загора предлагат Красимир Янков за нов лидер на БСП. На конгреса заминават 28 от областта

STZAGORA.NET
Младежкото обединение в БСП в Стара Загора на свое заседание на 15 юли единодушно подкрепи кандидатурата на Красимир Янков за председател на Националния съвет на БСП. Младежите решиха още да препоръчат на делегатите от Стара Загора да подкрепят на Конгреса 40-годишния народен представител от Варненска област, родом от Стара Загора. В момента Красимир Янков е секретар на Изпълнителното бюро на НС на БСП.

В заседанието на 48-мия конгрес на БСП на 27 юли от Старозагорска област ще участват 28 делегати, съобщиха от пресцентъра на партията. Засега е ясно, че от Казанлък заминават Васил Самарски, Николай Терзиев, Александър Минчев, Иван Гороломов и Минчо Йовчев. От Гурково – председателят на Общинския партиен съвет Иванка Димитрова. От Раднево – Иван Кънев, заместникът му Красимир Куртев и Снежана Дечева. От Гълъбово – Румен Янков и Радостин Райчев. От останалите 7 общини делегатите ще бъдат определени по-късно.

Общинският съвет на БСП в Казанлък избра двама зам.-председатели Спас Момов и Донка Симеонова. Момов ще отговаря за партийната дейност, а Симеонова за местната политика. Пленумът гласува и трима секретари – Боряна Попова, Марияна Георгиева и Пламен Димитров, който ще е говорител на БСП. В 9-членния състав на Изпълнителното бюро са и социалистите Александър Минчев, Георги Захариев и Минчо Йовчев.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн