„Берое“ победи в петата си контрола и „Локомотив“ София с 3:1

STZAGORA.NET

„Берое“ постигна пета поредна победа в лятната си подготовка, като се наложи с 3:1 над „Локомотив“ (София) днес, съобщи beroe.bg. Заралии откриха резултата в 23-тата минута чрез Крис Гади. Йордан Тодоров изравни от дузпа в 54-та минута, но беройци решиха мача в своя полза в края на срещата с попадения на Жуниор Мапуку в 84-та и Димо Бакалов в 89-та минута.

В 4-та минута Салим Керкар центрира топката в малкия пеналт, но стражът на „Локомотив“ улови.

Девет минути след това Илия Мунин върна една топка към вратаря Макенджиев, но играч на гостите успя да достигне кълбото и вместо да стреля директно от малък ъгъл, реши да попаде на свой съотборник, който стреля от наказателното поле, но не намери целта.

След четвърт час игра Георги Динков подаде към намиращия се на друг фланг Крис Гади, който свали за Венцислав Христов, но таранът на „Берое“ бе блокиран и не успя да нанесе удар.

В 18-та минута Венцислав Христов изпълни пряк свободен удар, заложен в близост до дъгата на наказателното поле, но Божидар Митрев изби в ъглов удар. При последвалото центриране стражът на „Локомотив“ успя да избие кълбото преди Танко Дяков да играе с него.

Пет минути след това Салим Керкар проби отляво, залъгвайки бранител, но притиснат до аутлинията подаде към Крис Гади, който с премерен изстрел вкара и откри резултата – 1:0.

В 28-та минута Том изпълни пряк свободен удар, но не намери рамката на вратата.

Две минути след това Стефан Спировски центрира от корнер, но топката премина през всички играчи, намиращи се в наказателото поле и напусна терена.

В 41-та минута тимът на „Локомотив“ получи право да изпълни пряк свободен удар, но изстрелът на Том отново не намери целта.

След почивката, в 53-та минута, Елиаш фаулира играч с номер 7 на „Локомотив“ в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, а след това даде и втори жълт и съответно червен картон за Елиаш. Йордан Тодоров стреля от бялата точка и отбеляза в долния десен ъгъл на вратата на „Берое“. Благой Макенджиев хвана ъгъла, но не успя да улови.

По настояване на треньора Петър Хубчев „Берое“ реши да доиграе мача с 10 души след изгонването на Елиаш.

Играч на „Локомотив“ с номер 20 също получи червен картон за изключително груб фаул срещу Самир Аясс в 57-та минута на мача.

В 59-та минута Стефан Спировски стреля от разстояние, но топката мина над вратата.

Отново Спировски стреля от пряк свободен удар на 24-25 метра от вратата две минути по-късно, но прати топката право в стената.

В 79-та минута Игор Джоман се пребори добре за топката, пусна пас за Жуниор Мапуку в наказателното поле, но играч на „Локомотив“ пресече преди кълбото да стигне в конгоанеца.

Четири минути по-късно Румен Трифонов центрира от пряк свободен удар близо до тъчлинията в наказателното поле, където Благой Макенджиев обаче се извиси над всички и улови.

Беройци организираха бърза контраатака, която завърши с удар на Мапуку от границата на наказателното поле, но топката мина над вратата.

Танко Дяков изработи хубав гол за Жуниор Мапуку в 84-та минута, като отне отлично топката в средата на терена, подаде за конгоанеца на ъгъла на наказателното поле, който с отличен шут изведе беройци отново напред в резултата.

Крайното 3:1 оформи Димо Бакалов в 89-та минута. Игор Джоман отправи страхотен шут от далечно разстояние, но Валентин Галев се намеси добре и успя да отбие. Топката попадна в Станислав Костов, който овладя добре в наказателното поле и подаде на Димо Бакалов, който хладнокръвно се разписа за 3:1.

До края на мача беройци имаха още една възможност чрез Станислав Костов, но Валентин Галев се намеси добре и спаси „Локомотив“ от нов гол.

Последната контрола от лятната подготовка за „Берое“ е на 12 юли, събота, от 17:00 часа на стадион „Българска армия“ в София срещу ЦСКА.

„Берое“ (Стара Загора) – „Локомотив“ (София) 3:1

Голмайстори: 1:0 Крис Гади 23′, 1:1 Йордан Тодоров 54′(д), 2:1 Жуниор Мапуку 84′, 3:1 Димо Бакалов 89′

„Берое“: 22. Благой Макенджиев – 2. Илия Мунин (64′ – 19. Пламен Тенев), 4. Аласан Н’Диайе, 5. Танко Дяков, 15. Георги Динков – 92. Стефан Спировски (69′ – 88. Димо Бакалов), 8. Самир Аясс (56′ – 70. Георги Костадинов) – 91. Крис Гади (56′ – 27. Игор Джоман), 21. Елиаш, 17. Салим Керкар (79′ – 9. Станислав Костов) – 7. Венцислав Христов (63′ – 10. Жуниор Мапуку); неизползвани резерви: 1. Михаил Михайлов, 12. Иван Караджов, 6. Иво Иванов, 28. Веселин Пенев; старши треньор: Петър Хубчев

Жълти картони: Елиаш да Силва (39′ – жълт картон), Георги Костадинов (74′ – груб фаул) ["Берое"]
Червени картони: Елиаш да Силва (56′ – втори жълт картон) ["Берое"]; Номер 27 (60′ – груб фаул) ["Локомотив"]

Стадион: Градски, Правец
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн