Студенти от Минно-геоложкия университет и тази година са на практика в „Мини Марица-изток“ ЕАД

STZAGORA.NET
Студенти от специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ на МГУ “Св.Иван Рилски” са на учебна практика в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Първите си впечатления те добиват в Информационния център, където проследяват историята и постиженията на дружеството с помощта на презентационнен филм. В рамките на една седмица младите хора ще се запознаят с технологичния процес в Мините, като посетят рудник „Трояново-1” и рудник „Трояново-север“.

От началото на месец май до средата на месец септември на учебна практика са и студенти от специалностите „Маркшайдерство и геодезия” и „Хидрогеология и инженерна геология”. Те ще имат възможност да добият преки впечатления на работните места, свързани с техните специалности в рудниците.

Инициативата се провежда ежегодно и е част от дългогодишното сътрудничество между компанията, разработваща по открит способ най-голямото находище на лигнитни въглища в страната – „Мини Марица-изток” ЕАД, и МГУ „Св. Иван Рилски” – единствената държавна образователна и научна институция в страната, която осигурява научно обслужване и подготовка на висококвалифицирани специалисти за нуждите на миннодобивния отрасъл.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн