Община Стара Загора – на първо място в страната по прозрачно управление

STZAGORA.NET

Администрацията в Стара Загора получи националния приз на “Фондация за прозрачни регламенти”, след като бе класирана на първо място сред 37 конкурентни проекта на други общини в страната за ефективното си партньорство с гражданското общество. Плод на това сътрудничество стана пуснатата в действие електронна платформа за сигнали и предложения “Моята еОбщина”. Чрез платформата старозагорци осъществяват пряка връзка с общинската администрация и получават отговори на поставените си въпроси.

С красивата бронзова пластика на снимката са кметът Живко Тодоров, Живка Александрова от разработчиците на електронната платформа (вляво) и общественият посредник на връзката между граждани и Община Павлина Делчева (в средата). Отличието е в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията”.

За няколкото месеца от създаването си платформата “Моята еОбщина” е събрала 720 потребители. Регистрирани са 579 публикации, 478 от които са приключени с даден отговор, 45 са в процес на обработка в момента, а 12 чакат архивиране.

“Това е истински, действен диалог, това е гражданско общество, пряка демокрация с директно задаване на въпроси към властта, с пряк контакт между управляващи и граждани по въпросите, които ги вълнуват – предимно в сферата на градоустройството, благоустрояването на улици и междублокови пространства, и безопасността на пътя” – отбеляза кметът Живко Тодоров.

Проведена неотдавна анкета показа, че 85% от потребителите на електронната платформа са доволни от нея, като 91% от тях биха я препоръчали за ползване и на свои познати.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн