На три места в Стара Загора се проведе учение на Единната спасителна система

STZAGORA.NET



Действия при възникнал инцидент с пропан бутан в разтоварището на базата на “Еко България” в Стара Загора демонстрираха днес участниците в поредното учение на Единната спасителна система под ръководството на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Центъра за ръководство и изпълнение на Общинския план за управление при кризи.

Серията учения, които продължават една година, започнаха на територията на „Загорка“ АД преди повече от 6 месеца, съобщи Валери Иванов от общинския отдел „Охрана на обществения ред и управление при кризи“. Днес освен практически действия на екипите на ЕСС за предотратяване на инцидент с цистерна пропан-бутан, бяха разиграни аварийно-спасителни дейности и ръководство на евакуационни мероприятия от пункт за координация в района на товарна гара. Проведе се и тренировка на аварийните екипи и органите за управление на аварийно-спасителните дейности и ръководство на евакуационните мероприятия от Пункта за управление в района на Централна ж.п.гара.

В учението участваха всички елементи на Единната спасителна система от РС ПБЗН, Втора механизирана бригада, Центъра за спешна медицинска помощ, общинското звено “Инспекторат”, „Еко – България“ АД, МВР, ОУ ПБЗН и екипи от структурите за ръководство на ЖП-движението.

Ученията се ръководят от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, а оперативни ръководители са представители на елементите на ЕСС.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн