Монтират кръста с първи звън на камбаните на новия старозагорски храм “Св.Игнатий”

STZAGORA.NET

Куполът на камбанарията на храма бе осветен и монтиран на 25 април т.г.

БЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА
БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ
СТАРОЗАГОРСКА СВ. МИТРОПОЛИЯ

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

С чувства на духовна радост и благодарност към Бога, съобщаваме, че завършва още един етап от изграждането на новостроящия се храм „Свети преподобномъченик Игнатий Старозагорски” в гр. Стара Загора, кв. Самара.

В тази връзка на 01 юли 2014 година, когато молитвено си спомняме паметта на светите безсребреници и чудотворци Козма и Дамян и на преподобния и богоносен наш отец Йоан Рилски Чудотворец, в 13,00 часа в новостроящия се храм „Свети преподобномъченик Игнатий Старозагорски” Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион ще отслужи водосвет, след което ще бъде благословен и монтиран кръстът на централния купол на новостроящия се храм.

Ще бъдат благословени и за първи път ще се чуе сладкогласния звън на петте църковни камбани, които ще приканват богомолците за богослуженията в храма след неговото освещаване.

Приканваме всички, които желаят да станат съучастници в това знаменателно събитие, да се присъединят към духовното тържество.

От епархийското ръководство
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн