Три села и квартал в Стара Загора останаха временно без ток заради бурята тази вечер

STZAGORA.NET
Три села – Хрищени, Лозен и Еленино, както и част от квартал “Кольо Ганчев” в Стара Загора останаха без електричество в резултат на силния вятър, придружен с дъжд, които връхлетяха града през последния час. Обезпокоени граждани подадоха десетки сигнали на горещия телефон в общината за нанесени поражения.

Кметът Живко Тодоров разпореди създаване на дежурни екипи от общински служители и заедно с тях започна оглед на града. Екипите работят по отстраняването на пораженията по улиците. Те премахват паднали клони от дървета и събират обърнатите и разпилени контейнери за отпадъци. Своевременно служителите информират електроснабдителната компания EVN за прекъснати електрически кабели. Екипите на EVN също работят за отстраняване на авариите. По сигнали се извършва резитба на опасни дървета и клони. Във възстановителните дейности активно са се включили дежурните екипи на Пожарна безопасност и защита на населението – Стара Загора, на които кметът Живко Тодоров изказа благодарности за помощта.

Два часа след бурята нямаше постъпили сигнали за затиснати автомобили, съобщи ресорният зам.-кмет Йордан Николов.

Снимка Димитринка Бикова, Фейсбук, група "Моята Стара Загора"

#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн