Бага-Тур кани съмишленици, симпатизанти и приятели на традиционния си събор на Барите край Мъглиж

STZAGORA.NET

Прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур организира празничен събор по случай Еньовден на 29 юни (неделя). По-късната дата от обичайното е заради участие на багатурите на състезание в Турция. Вечерта срещу 30-ти всеки желаещ може да прекара нощта на открито около лагерния огън, да посрещне изгрева и да се измие с утринна роса. Така ще почетем най-дългите дни и слънцестоене през годината.

Успоредно със събора ще се осъществи и втората част на семинара за прабългарския лък по проекта “Доброволци възстановяват уменията на прабългарите” към Национална програма за младежта, подпрограма Доброволчество и участие в доброволчески инициативи. На празника по традиция, макар и с по-късна дата от отбелязването на Еньовден, ще се наберат билки, от които ще се оплете венец за здраве и благоденствие.

Всички симпатизанти и приятели на школа Бага-Тур са добре дошли!

Празничната трапеза на поляната край реката в местността Барите край Мъглиж отново ще бъде част от празника. Всеки може да я обогати с каквото му е на сърце и да похапне, но само след като е минал през полигоните за стрелба с лък, езда и други занимания по системата Бага-Тур!
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн