Цивилен (полицай?) е свързал с адвокат биячите на двамата старозагорци и им е помагал след задържането, оповести общинският съветник Маноил Манев

STZAGORA.NET

Единият от нападателите на двамата старозагорци от снощният инцидент, който разбуни старозагорската общественост, макар и млад на години, е 120-130-килограмов мъж. Единият от потърпевшите, който и днес остана в болницата за изследвания и по тази причина не успя да говори пред медиите, пък е IT-специалист на Община Мъглиж на име Радослав.

Тези данни по случая съобщи днес следобед общинският съветник Маноил Манев в качеството си на председател на Постоянната комисия по младежки дейности и спорт и член на Постоянната комисия по обществен ред в Общински съвет Стара Загора.

Маноил Манев алармира, че е станал свидетел как снощи, след задържането на побойниците, в районното управление на полицията, в което са били отведени, се е появил цивилен мъж, който безпрепятствено е влизал и излизал от сградата, което дало основания да се мисли, че е полицейски служител. Въпросното лице разговаряло около 20 минути със задържаните, а след това и с родителите им, в резултат на което след броени минути е пристигнал техен адвокат. От дочутото станало ясно, че адвокатът и друг път е помагал на единия от извършителите на жестокия побой.

Според Маноил Манев в случая е проявена неприкрита търговия с влияние, за което той е уведомил началника и зам.-началника на 2-ро РУП, дознателката и дежурния в полицията. Общинският съветник заяви, че може да разпознае посредника-(полицай?), инструктирал извършителите със защитни тези веднага след задържането им, и е готов на всички процесуални мерки, за да бъде наказан този човек. “Ето защо делата след това не издържат в съда”, коментира Манев, който преди време е работил 15 години в органите на МВР.

Той допълни картината на станалото: На светофара на МБАЛ “Киркович” от колата на потърпевшите (Фиат Уно) е отправена реплика към колата на биячите (“Пежо 406″), която звучала “Така ли се спира, бе!?” След което ромите, очевидно подразнени от репликата, започнали преследване. След светофара на “Столетов” и “Отец Паисий”, край магазин “Аскент”, двамата потърпевши, на 26 и 28 години, били извлечени от колата им и бити с метална тръба. Единият е бил удрян по гърба дори когато е паднал на земята в опита си да се прикрие от ударите. След намесата на граждани биячите се качили отново на колата си и напуснали мястото на инцидента при червен сигнал на светофара. Задържани са само 10 минути по-късно и са оставени за 24 часа в ареста.

“На всеки може да му се случи да прояви нервност зад волана. Разменяли са се и ще се разменят реплики между водачите. Но извън всякакви норми е едно такова пререкание да прерасне в жесток побой. В случая различният етнос не е от значение. Но е недопустимо в Стара Загора да се връщат мутренските времена”, коментира Маноил Манев.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн