Илия Златев: Оставам в Общинския съвет като независим съветник. Имам сериозни планове, свързани с местната власт

STZAGORA.NET

Новият водач на групата на БСП в Общинския съвет на Стара Загора Борис Боричев изрази днес пред медиите мнение, че групата общински съветници на социалистите е консолидирана и в нея няма остри противоречия.

По-късно обаче, на извънредна пресконференция, вече бившият водач на групата Илия Златев, който до средата на април беше и лидер на ОбС на БСП в Стара Загора, се усъмни в това.

“Има много хора и в Общинския съвет на Стара Загора, които мислят като мен. Така че интересните неща тепърва предстоят. Току виж някой ден се окаже, че още някой е напуснал. Но има време – ще почакаме, ще видим. Много хора декларират лоялност, когато им е удобно. Един път така, един път иначе. Да не казвам колко хора от тези, които присъстваха на заседанието на Общинския партиен съвет, направиха пътека до клуба на АБВ. Така че сега да ми говорят за морал, за принципи и честност при положение, че две години съм в цялата тази кухня и я познавам – много моля, нямам нерви” – каза Илия Златев.

По думите му борбата за наследството на БСП, за остатъците от БСП, ще бъде жестока. “Ако някои си мислят, че с тази разбита машина ще успеят да изплуват на повърхността и ще си уреждат нещата, тежко им и горко. Мераклии за наследството на БСП има колкото искате, включително тези, които стояха преди малко на тази маса. Като тях са още поне една дузина” – каза той.

Илия Златев категорично заяви, че ще остане в Общинския съвет на Стара Загора като независим съветник – право, гарантирано му от закона. Решението му е продиктувано от това, че има сериозни планове за себе си в близко бъдеще, свързани с местната власт. Както и от това, че тезите му, изказани от него за БСП и за националното й ръководство през последната година и половина публично в медийното пространство в Стара Загора, са се оказали верни.

“Само си представете за миг, ако бях останал при тази катастрофална загуба на БСП като председател на общинския съвет, какво щеше да ми се струпа на главата. Щяха да поискат да бъда свален и като председател на групата общински съветници. Това беше пределно ясно и затова побързах да изпреваря тези искания от моите бивши другари” – каза Илия Златев.

Той говори пред медиите заедно с Теодора Колева, бивш секретар на Общинския съвет на БСП – Стара Загора, която първа се отдели като независим съветник от групата на БСП преди почти година и половина.

“Честно казано, от това, което съм виждала като организация и кадрови състав в БСП, не виждам фигура, която ще може да обедини организацията и да я поведе към избори” – коментира Колева. Тя изрази обида и недоумение защо бившите й съпартийци са се сетили отново за нея, защо спрягат името й в публичното пространство и настояват да напусне Общинския съвет, след като отдавна е независим старейшина и няма нищо общо с БСП. “През това време аз съм доказала, че работя в Общинския съвет като абсолютно независим съветник, без давление от която и да било партийна група. Решенията ги вземам, естествено, по своя съвест” – каза Теодора Колева.
#vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн