Борис Боричев оглави групата общински съветници от БСП

STZAGORA.NEТ

Борис Боричев (вдясно на снимката) е новият водач на групата общински съветници от БСП в Общинския съвет на Стара Загора. Това стана ясно на пресконференция, дадена днес от Боричев и колегите му по група Сашко Лозанов (в средата на снимката) и Румен Димитров (вляво). Изборът се е спрял върху Боричев заради неговия дългогодишен опит като общински съветник.

Първоначално решението е било взето в рамките на групата съветници, а впоследствие одобрено и на заседание на Общинския съвет на БСП, уточни Лозанов. Там е взето и решение подалият оставка досегашен председател Илия Златев да бъде помолен да напусне Общинския съвет на Стара Загора, за да освободи място на следващия в листата Милен Шмилев, който бил “млад и надежден стопански ръководител”. Същата молба отново е била отправена и към Теодора Колева, която първа се отдели като независим съветник от групата на БСП още преди година и половина. С което групата на социалистите от 9 души първоначално се стопи до 7 съветници в 51-членния Общински съвет на Стара Загора.

Борис Боричев напомни, че общинската организация на БСП – Стара Загора очаква насрочването от НС на БСП на извънреден пълен цикъл отчети и избори, по време на който да бъдат номинирани кандидати за нов председател на общинския партиен съвет – пост, който Илия Златев освободи в средата на април, преди началото на кампанията за Евроизборите. Според Боричев групата на БСП в Общинския съвет е консолидирана и в нея няма остри противоречия.

По-късно обаче, на извънредна пресконференция, Илия Златев се усъмни в това. Подробностите – в отделна наша публикация тук.
#gerb

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн