70 точки разгледаха старозагорските общински съветници на майското си заседание

STZAGORA.NET

70 точки бяха гласувани на общинската сесия през месец май в Стара Загора. С почти пълно мнозинство беше дадено разрешение за изработване на устройствен план, с който да се реновира мястото на бившите Артилерийски казарми в града. Община Стара Загора получи безвъзмездно терена от Министерството на отбраната, като е предвиден строеж на парк и спортна зала.

Планът за обновяването на терена предвижда изграждането на кръстовище с кръгово движение, продължение на улица „Христо Ботев“ с две платна и с ширина по 4 м, както и прилежащ паркинг от юг, по протежение на улицата. По тротоара на бул. „Цар Симеон Велики“ е отбелязано трасето на одобрения проект за велоалея, която ще има връзка с територията на бъдещия парк. На терена ще бъде изградена многофункционална спортна зала с до 5 000 места, етажен паркинг към залата, открити игрища за мини футбол, тенис, бадминтон, баскетбол, волейбол, стрийт фитнес, детска площадка, открита сцена и амфитеатър. Ще бъде създадена зона за екстремни спортове – планинско колоездене, стена за катерене, скейтборд, паркур и други. Предвижда се място и за малък зоопарк с възможност за обгрижване на дребни домашни любимци, както и територия за разхождането им. В близост до залата пък се очаква да има и място за водни ефекти и атракции. Цялата територия ще бъде максимално озеленена и зацветена, с места за почивка.

Старозагорският Общински съвет прие и предложението на кмета Живко Тодоров за изграждането на музей на открито в обновения Летен театър.

В дневния ред на 33-тото заседание на ОбС беше разгледана и получи положителен вот на първо четене и наредба за изменение на Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора. Приета беше и Общинската програма за закрила и развитие на децата за 2014 година за общината.

Общинските съветници с пълно единодушие разрешиха изработването на ПУП – промяна на План за регулация на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Капитан Петко – юг“, където се предвижда изграждане на кръгово кръстовище.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн