Регионалният исторически музей в Стара Загора чества 107 г. от основаването си

STZAGORA.NET

Д-р Ангел Динев, директор на Регионалния музей, произнесе приветствие във връзка с годишнината на институцията

На 28. 05. 2014 г. на Лапидариума в РИМ – Стара Загора бе отбелязана 107-та годишнина от полагане основите на музейното дело в Стара Загора.

Гости на тържеството по случай рождения ден на музея бяха бивши служители на институцията, членове на СНЦ “Приятели на Старозагорския музей”, ръководствата и част от колективите на културните институции и училищата в града.

На събитието присъстваха Емил Христов – председател на Общински съвет, зам.-кметът по Хуманитарни дейности на община Стара Загора Иванка Сотирова, Теодора Иванова – зам.-областен управител, Диана Атанасова – началник отдел “Култура и туризъм” в Община Стара Загора и др.

Д-р Ангел Динев, директор на РИМ – Стара Загора, връчи подаръци на бивши колеги в знак на уважение и признателност към дългогодишната им работа и приноса им към развитието на музея и историческата наука в Стара Загора.

За доброто настроение по време на тържеството допринесоха музикалните изпълнения на талантливите солисти Нели Нечева и Вилиана Богданова, както и на младите изпълнители от класа по поп и джаз пеене на Надя Тончева от НУМСИ “Христина Морфова” – Иван Петров, Жаклин Иванова, Стефани Донева и Десислава Димитрова.




#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн