Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще връчи наградите по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост

STZAGORA.NET
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще връчи наградите по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, съобщиха от пресцентъра на общината.

От 18.00 часа в оперния театър в града кметът Живко Тодоров ще връчи наградата „Стара Загора“, която се присъжда в две направления – наука и образование, и култура и изкуство, по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Тържествено ще бъде отбелязана и 40-та годишнина от началото на висшето образование в Стара Загора.

Четири са постъпилите предложения в Община Стара Загора за наградата „Стара Загора” за 2014 година в направление „Наука и образование” – Росица Димитрова – директор на ЦДГ №68 “Патиланско царство”, Недялка Табакова – старши учител в ЦДГ №68 “Патиланско царство”, Йоанна Димитрова – директор на ЦДГ №10 “Светлина” и Мариана Пенчева – директор на СОУ „Максим Горки”.

В направление „Култура и изкуство” са предложени Елена Азалова – актриса в Драматичен театър „Гео Милев”, Христо Танев – художник-хералдик, главен асистент Петър Калчев – праисторик в Регионалния исторически музей, Петър Бакърджиев – архитект и Таньо Клисуров – поет.

Носителите на наградата са определени от назначена със заповед на кмета комисия, която обсъди предложените кандидатури и внесе мотивираното си становище. Наградите и за двете направления представляват специална грамота и парична премия в размер на 1000 лева. Връчват се на всяко едно от тях.

Предложението за колективна награда „Стара Загора” в направление „Култура и изкуство” е за Държавен куклен театър – Стара Загора, а в направление „Наука и образование” е предложен педагогическият колектив на ЦДГ №68 „Патиланско царство”.

За първи път тази година ще бъде връчена и наградата за ученици „Млада Загора“, индивидуална и колективна, в направленията наука и образование, и култура и изкуство. Наградата е специална грамота и парична премия в размер на 1000 лева за всяка от категориите. Постъпилите предложения са публикувани на интернет страницата на общината.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн