50 000 беройци във Facebook

STZAGORA.NET

Днес официалната страница на „Берое“ във Оacebook отчете 50-хилядният харесал я. Постижение, което кара всички в клуба да бъдат горди за това, че тимът става симпатичен на все повече и повече хора. Четирима футболисти на клуба – Георги Костадинов, Жуниор Мапуку, Самир Аясс и Салим Керкар отправиха от името на целия тим видео обръщение към всички привърженици на тима харесали страницата в социалната мрежа с посланието: „Благодарим ви за подкрепата!“

Постижението е резултат от целенасочената стратегия на клуба в сегмента „Маркетинг и Нови медии“, която стартира в началото на 2013 година. „Тогава страницата на „Берое“ във facebook имаше едва около 18 000 фенове“ – споделят от екипа на beroe.bg, които са ангажирани с виртуалното представяне на тима на всички фронтове. Тя включва присъствие и в други социални мрежи – активно се поддържат профилите в Twitter, Instagram, Google+, YouTube, Soundcloud и Foursquare, където в контекста на съответната мрежа се публикуват материали свързани с клуба.

„В днешно време вече не е достатъчно да имаш сайт. Хората са все повече в социалните мрежи – участват и създават активно съдържание със снимки, коментари и споделяния. Целта на „Берое“ е да бъде в крак с тези тенденции и да привлича все повече млади хора да се запалят по „зелената“ идея. Затова и не спираме дотук и търсим нови и нови начини за интеракция с феновете. Социалните мрежи са важен инструмент в маркетинговата стратегия на нашия отбор“ – обясняват от клуба. Сателитна страница се поддържа и за фенмагазина на клуба, където всеки може да попита и получи отговор за цени и наличности на официалните продукти с марката „Берое“.

Във Facebook се публикуват ексклузивни снимки от всички мачове на „Берое“ и събития на клуба, видеорепортажи от срещите, специални кратки новини и игри. От април тази година започна и интерактивното обзорно предаване #СВЕТЪТеБЕРОЕ, което се излъчва всеки понеделник. В него освен да видят всички актуални новини зрителите могат да се включват в игрите и да коментират темите през социалните мрежи, а най-добрите мнения, препоръки и коментари се появяват на екрана. В началото на следващата седмица предаването ще завърши своят първи сезон с 10 издания, в които гостуваха и различни хора от клуба – футболисти и треньори от школата, играчи от представителния тим, председателят на фенклуба на тима и други. И това е само началото – предвидени са още много изненади, които постепенно ще стават достъпни, за всички, които харесват „Берое“ в социалните мрежи.

С постижението от 50 000 фенове във Facebook „Берое“ се нарежда на трето място в България и на първо сред провинциалните отбори.

„Това, което ни радва най-много е демографският профил на нашите приятели в социалната мрежа. Близо 10 000 души са българи, живеещи в чужбина, които желаят да са близо до любимия си тим и това е един от малкото начини, по които могат да са наясно с всичко, което се случва с тима. Харесват ни обаче освен това и много беройци не само от Стара Загора, а и от София, Варна и Бургас, но също и от старозагорския регион – Хасково, Раднево, Нова Загора, Казанлък и Сливен. През годините „Берое“ винаги е бил подкрепян именно най-вече от хора от региона, а мнозина пътуват от близките населени места за по-интересните срещи на тима в първенството“ – разкриват още от клуба.

От „Берое“ се надяват активността на феновете в социалните мрежи да се увеличи още повече, както и все повече деца и младежи да биват запалени по „зеленият“ тим. Ако все още не сте харесали страницата на „Берое“ във Facebook – направете го сега, защото си заслужава.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн