„Берое“ привлече централния нападател Крис Гади

STZAGORA.NET
„Берое“ се разбра с нападателя Крис Гади от новия сезон да облече фланелката на старозагорци, след като днес той прекрати контракта си с бившия си клуб. Французинът става първото ново попълнение за отбора тази пролет и ще започне подготовка с новите си съотборници на 10 юни. В момента в „Берое“ има още трима негови сънародници – Салим Керкар, Игор Джоман и Жуниор Мапуку.

Крис Гади е роден на 9 април 1992 г. в Рис-Оранжис, Франция. Висок е 177 см и играе като централен нападател и по двете крила. Има френски и конгоански паспорт.

Гади започва своята кариера на 18-годишна възраст в състава на френския колос „Олимпик“ (Марсилия), чийто юноша е. През сезон 2011/12 г. изиграва 3 срещи за представителния тим на марсилци в първенството и 2 за Купата на страната.

През следващия сезон играе за френския „Булон“, където има 21 мача и е отбелязал 6 гола. Записва участие и в 2 срещи за Купата на Франция.

През есента на 2013 г. бе привлечен в „Локомотив“ (Пловдив), където записа участие в 22 мача, в които отбеляза 4 гола. Има 7 участия и в турнира за Купата на България и 3 гола в тях.

Записал е 16 мача и 2 гола за младежките национални формации на Франция.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн