Бойко Борисов участва в първа копка на водния проект в Раднево; Цветан Цветанов и кандидат-евродепутати от листата на ГЕРБ се срещнаха с избиратели на пазара в Стара Загора

STZAGORA.NET



Преди обед в Раднево бе направена първа копка за изграждането на градска пречиствателна станция за отпадни води и канализация за квартал “Гипсово”. Това стана в присъствието на лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, заместник-председателя на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, депутатите д-р Кирил Добрев и инж.Андон Андонов от ГЕРБ, Георги Гьоков и Мариана Тотева от Коалиция за България, кандидатите за евродепутати Томислав Дончев, Ева Паунова, Владимир Уручев, Ангел Филипов и Пламен Русев от ГЕРБ, Мария Христова – директор на РИОСВ – Стара Загора, Теодора Иванова – зам.-областен управител, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на Общинския съвет в Раднево инж.Димитър Желев и старши експертът Цветка Георгиева от “Басейнова дирекция” – Пловдив.

Интегрираният воден проект на община Раднево е на стойност 38 949 684,44 лв. и се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” Той включва още реконструкция на водопроводите и на каналната мрежа на Гаровия квартал на Раднево. Проектът ще допринесе за подобряване състоянието на приемника на пречистените отпадъчни води – р. Сазлийка, ще се подобри качеството и надеждността на подаването на питейна вода за всички потребители, ще се подобри събирането и отвеждането на отпадъчните битово-фекални и дъждовни води и не на последно място ще допринесе за опазване обществената хигиена и здраве на жителите на Раднево.

Преди да разбие традиционната бутилка с шампанско в кофата на багер и да направи първата копка, кметът на община Раднево д-р Юлиян Илчев припомни, че проектът е бил подготвян от три поредни правителства. Той благодари на всички, допринесли за стартирането му, и се извини предварително на жителите на Раднево за предстоящите битови неудобства по време на строителните работи.

Пред медиите в Раднево лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че са възможни нови провокации преди изборите от порядъка на Костинброд. “Очаквам всичко. Виждате какво правят. Безсилието, омразата, желанието на всяка цена да победят, все едно тези избори са краят на света. А на 26-ти какво ще правят? Станишев ще отиде в Брюксел, и ние пак ще сме опозиция. И да победим, пак ще сме опозиция. От какво се плашат? Четворната коалиция вече е абсолютно силна, няма мърдане. Защо толкова им е, на живот и смърт?” – каза той, цитиран от “Фокус”.

Винаги сме си поставяли една-единствена цел – да се строи много и в името на хората, каза още Борисов. 20 години не са имали водоснабдяване и пречиствателна станция. През тези 20 години БСП сигурно управлява поне 10, ако не и повече. Ние за 3 години и половина сме си придвижили проектите или довършили, или доправили, или сме създали нови и ето, то е факт. Нашият кмет в Раднево се справя добре. След 30 месеца ще имат пречиствателна станция, водоснабдяване, канализация и всичко останало. Вчера в Сливен, министърката откри 3 наши обекта, но тя откри АМ „Тракия”, те откриха Дунав мост 2. Хората си спомнят какво е било и след година и нещо ще видят как ще бъде пак.

Оказва се огромен натиск върху нашите депутати и кметове, заяви още в Раднево Бойко Борисов. “Вие видяхте – какъв натиск се оказа върху нашите депутати, върху нашите кметове. Днес във всички вестници на първите страници пише, че депутат от ГЕРБ е напуснал. Но утре ще има ли на първа страница, че се е върнал? И защо е напуснал? Какъв натиск на кметове, на общински съветници, на депутати. Огромни пари се предлагат”, каза Бойко Борисов.

На въпрос за това, че в Стара Загора униформени полицаи са ходели по шатрите на ГЕРБ и АБВ, и без да се представят, без да мотивират проверката, са събирали лични данни на доброволците, които работят в шатрите, Бойко Борисов коментира: “Нас не ни притеснява, понеже са млади и хубави хора, и полицаите искат да се запознаят с тях… Полицейски произвол. Те не могат да се оправят с нищо. Обраха на хората и къщи, и коли, и гуми, а ще ходят да се занимават с личните данни на ГЕРБ. Това е безсилието им в момента. Само могат да ме забавляват с безсилието си и с ужаса в очите, който виждам, от това, което ще им се случи в следващите месеци, защото те тотално са провалили държавата, но българите това ще го разберат около ноември-декември, когато започнат новите сметки за тока и фалитите на фирмите. Нека си взимат лични данни, щом ГЕРБ и АБВ са им проблемът”, каза Бойко Борисов.

* * *

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев и кандидатите за евродепутати Владимир Уручев, Ева Паунова, Ангел Филипов и Пламен Русев посетиха днес Стара Загора в рамките на предизборната кампания. Те преминаха по централната улица “Цар Симеон Велики”, като на много места се спираха и разговаряха със старозагорци. След което разгледаха открития миналата година нов централен градски пазар за плодове и зеленчуци.

Гостите от партия ГЕРБ, придружени от кмета на община Стара Загора Живко Тодоров и председателя на Общинския съвет Емил Христов, направиха продължителна обиколка в модерното климатизирано съоръжение от метал и стъкло. Покритият пазар бе изграден миналата година за 2 милиона и 700 хиляди лева по програма ДЖЕСИКА. В него те разговаряха с десетки търговци и клиенти.

Още с влизането си Цветан Цветанов забеляза, че млада жена се грижи за бебето си, докато продава, спря на сергията до нея и я заговори. Оказа се, че това е Зейнеб, която докато работи, бави и 5-месечната Демнур. Цветанов взе малката на ръце, разпита как живее семейството и пожела на младата майка да отгледа хубава и здрава дъщеря. След това си напазари от сергиите плодове и бурканче мед. Една от жените, която му продаде два килограма ранни череши, се оказа, че има рожден ден, и го почерпи с шоколадови бонбони.

Докато гостите от ГЕРБ разговаряха със старозагорци в уютния пазар, момчета и момичета от предизборния щаб раздаваха гривни, пазарски чанти, тениски, брошури и други сувенири с логото на партията – “България няма време за губене”.

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн