Американски ястреб от български произход съжали, че Тодор Живков не е бил обесен след свалянето му от власт

STZAGORA.NET
Алекс Алексиев, съветник на експремиера Филип Димитров през 1991-1992 г. – във времето, когато се подготвяше погромът върху българската икономика и селско стопанство, когато се рушаха основите на българската държавност, мина днес през Стара Загора, за да прокламира намерението си да създаде собствена дясна партия у нас.

Американският ястреб, емигрирал от България през 1965 г. и станал старши анализатор в американския институт за геополитически анализи “РАНД корпорейшън”, а впоследствие за кратко – и директор на българската секция на радио “Свободна Европа”, се впуска на 73-тата година от живота си в родната политика с бомбастичното заявление, вербализирано днес в Стара Загора, че Тодор Живков е трябвало да бъде обесен след свалянето му от власт, заедно с “няколко други”. “Съвсем друго щеше да стане, ако това бе станало. Не можеш да позволиш едно такова минало да остане като че ли не е съществувало. Това беше един от огромните проблеми в началото на демокрацията и продължава да е така” – заяви в пряк текст той.

Едновременно с това Алекс Алексиев обясни схващането си, че кризата, тръгнала от САЩ и повлякла почти целия свят, се дължала на социалистическата политика, водена от американските управляващи. Които през 90-те години решили, че всеки американец трябва да има къща. И заповядали на банките да раздават кредити на всеки, който поиска.

“Не на капитализъм се дължи този крах, а на абсолютно гнилите социалистически идеи на Обама и неговите съветници”, каза Алексиев и прогнозира следното: “Ако погледнете последните проучвания в Америка, президентът Обама ще претърпи огромно поражение, и то защото левите идеи са тези, които претърпяха крах”.

В познатия си стил на говорене със силен американски акцент и още по силна антируска риторика Алексиев обясни пред безкритично попиващи думите му репортерки как България е тръгнала по наклонената плоскост, защото и управляващите, и опозицията в лицето на ГЕРБ, първо, не пожелаха да пуснат американците от “Шеврон” да дупчат за шистов газ край Етрополе и Нови пазар, а подкрепят руския проект “Южен поток”. И второ, защото и управляващи, и опозиция у нас също така задружно се обявиха против икономически санкции срещу Русия.

Бившият виден съветолог открито показа, че завръщането на Крим в пределите на Руската федерация му боде очите, но и дума не обели за причините, накарали САЩ да инвестират милиарди долари в подготовката на кървавия преврат в Киев тази пролет и да приближават границите на НАТО все по-плътно към Русия.

Алексиев не премълча и обидата си от това, че българският съд е отрязал мераците му да се кандидатира за независим евродепутат, тъй като не отговаря на изискванията на закона. “Решихме, че това не може да бъде оставено така и работим по сезиране на Европейския парламент. Но Европейският съд е изключително натоварен и разглежда подобни казуси за не по-малко от 3 до 5 години”, отчете той.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн