Националният ден на спорта 17 май бе отбелязан с масов крос и много други спортни прояви в Стара Загора

STZAGORA.NET


С демонстрации на спортни клубове на площада пред сградата на Общината започна днес Международният ден на предизвикателството и национален ден на спорта – 17 май, в Стара Загора.

Кметът Живко Тодоров поздрави присъстващите на площада и прие от мажоретния състав на Община Стара Загора завоюваната купа на Държавното първенство по танци „Дъга от таланти“, което се проведе в началото на м.май в Пловдив. Той ги поздрави за завоюваното за втори път отличие и пожела още успехи за града, както и отлично представяне на Националния фестивал на мажоретния танц, който започва днес в Шумен.


В 11:00 ч. кметът даде старт на масов лекоатлетически крос, в който участваха над 250 старозагорци от всички възрасти. Те изминаха трасето от Общината до мол “Галерия”. Пръв финишира Мирослав Танев. На второ и трето място се класираха Светослав Стоянов и Златомир Герджиков. Сред жените най-бърза бе Евгения Михайлова.

Победителите получиха награди, осигурени от организаторите – Община Стара Загора, Mall Galleria/Pure Jatomi Fitness – спортни обувки и абонамент за занимания с фитнес. На специална томбола бяха разиграни 3 чифта спортни обувки, осигурени от мола, 15 едноседмични и 5 едномесечни абонамента за Pure Jatomi Fitness, както и 4 ваучера за 8Д кино, осигурени от Mall Galleria.

“Поздравявам ви за участието и ви благодаря за личния пример, който давате на останалите хора – да спортуват, да са здрави и да стоят далеч от употребата на различни опасни вещества” – каза Живко Тодоров при награждаването на победителите.

Футболният отбор на „Карамбол“ ще представи Стара Загора във финалния турнир на футболната инициатива „N-JOY футбол тур 2014“, който ще се проведе на 7 юни в София. Първенците в днешната надпревара, проведена на откритата площадка зад Централната поща, бяха наградени също от кмета на общината. На второ и трето място се класираха отборите на „Футболмания“ и „Неудържимите“.


#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн