Министерският съвет прехвърли Бившите артилерийски казарми на община Стара Загора

STZAGORA.NET

С решение от днешното си заседание правителството прехвърли безвъзмездно на община Стара Загора правото на собственост върху освободен от Министерството на отбраната имот в кв. „Казански”. Теренът от 90 дка е застроен с 29 сгради с обща застроена площ 12 331 кв.м. Намерението на местната власт е да изгради нови паркови площи, площадки за спорт и отдих, многофункционална зала за спортно, културно и обществено обслужване, модерна инфраструктура, отговаряща на изискванията за хармонична градска среда. Първият етап от изграждането на парка на стойност 4 млн. лева ще бъде финансиран по проект, одобрен по публичната инвестиционна програма на правителството „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

„Удовлетворена съм от това решение на Министерски съвет, тъй като отстоявах твърдо възможността за реализиране на този проект, както, разбира се, и на всички останали проекти в Област Стара Загора. Не деля проектите според партийната принадлежност на кметовете, защото най-важно е тези проекти да са полезни на хората. Радвам се, че всички административни процедури преминаха успешно и днес решението за прехвърляне на собствеността на имота вече е факт” – коментира областният управител Живка Аладжова.
#vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн