300 ротарианци идват в Стара Загора на национална конференция в събота

STZAGORA.NET
На 17 и 18 май в Стара Загора ще се проведе ежегодната конференция на Ротари България. Това е седмата поред годишна конференция и на нея се събират над 300 български ротарианци от цялата страна.

Специално за събитието пристига и Улрих Шпандел, представител на Президента на Ротари Интернешънъл Рон Бъртън.

Годишният доклад за дейността на Ротари България, Дистрикт 2482, ще изнесе Дистрикт-гуверньорът Валентин Стоянов. В програмата на двудневната конференция са предвидени доклади за историята на българското ротарианство, за успешната борба на Ротари срещу полиомиелита в световен мащаб, за възпитаниците и стипендиантите на Ротари и за членството в организацията по света и у нас, за публичния имидж на Ротари и социалните мрежи и др. Ще бъдат представени клубните проекти за ротарианската 2013/14 година.

Конференцията ще избере представител и заместник-представител на България в Законодателния съвет на Ротари Интернешънъл.

На събитието ще бъде връчен призът за „Ротариански кмет на годината”, който се дава за съпричастност на кметовете към реализирани проекти на местните Ротари клубове. Сред номинираните са Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община; Цонко Цонев, кмет на община Каварна, Галина Стоянова, кмет на община Казанлък и други. Очаква се кметовете също да присъстват на конференцията. Ще бъдат връчени и отличия за изявили се клубове и ротарианци, ще бъдат споделени и успешно реализирани проекти на Ротари в страната.
#сподели бутон


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн