Областната адресирала до Община Стара Загора проблем, който е от нейната компетенция

STZAGORA.NET
Общинската комисия за безопасност на движението е разгледала днес и едно “малко смешно предложение” на областния управител Живка Аладжова, по думите на заместник-кмета Йордан Николов, който в първия момент го възприел като първоаприлска шега. “Не съм запознал с него кмета, но няма и да го запозная, защото може и да се обиди от такова официално обръщение към него. Не знам дали ще ви представлява интерес, но ние се посмяхме в комисията” – каза Йордан Николов.

Той прочете пред медиите писмото, изпратено на 30 април. В него Живка Аладжова сигнализира за получени в Областната администрация сигнали от граждани за свободно преминаващи стада от домашни животни – крави, овце и кози, по пътя Стара Загора-Старозагорски минерални бани (път 6602), което тя определя като предпоставка за пътно-транспортни произшествия. Самата тя станала очевидец на катастрофа в участъка до с.Пряпорец, където вследствие на преминаващи животни по пътното платно са се сблъскали две коли, имало и една убита крава.

“В качеството си на областен управител настоявам за предприемане на спешни мерки за обезпечаване живота и сигурността на участниците в движението по общински път Стара Загора – Старозагорски минерални бани, както и поставяне на предупредителни пътни знаци. В тази връзка очаквам от вас информация за предприетите действия” – пише в писмото Живка Аладжова.

Зам.-кметът Йордан Николов коментира искането й по следния начин:

“Редно е Областният управител да знае, че Стара Загора-Старозагорски бани, разклонът за Пряпорец и чак до пътен участък Казанлък-Стара Загора, като клас на пътната мрежа е от приоритета на Областния управител и Областното пътно управление. Затова хората са подавали сигналите там. Ние също сме очевидци на това, което се случва, но не може подобни писма да се пращат и да ги разглеждаме в Комисията по безопасност на движението. Аз мисля, че това е един вид заяждане на Областния управител с ръководството на Общината, а не толкова търсене на варианти за решаване на проблема. Проблемът може да се реши много лесно. Аз също съм ходил, знам, че има поставени знаци за домашни животни, но не е това поводът. Поводът е, че един областен управител, никога не съм го коментирал досега, пише подобни писма. Ако му го дам на г-н Тодоров, ще се обиди това писмо да го прочете. Комисията реши да отговори на Областния управител с препоръка да каже на Областно пътно управление какво трябва да се направи по този въпрос.”
#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн