Нова зала затвърждава имиджа на Стара Загора като столица на бадминтона

STZAGORA.NET
Владимир Шишков отива на Олимпиадата за младежи в Китай


Община Стара Загора е сключила договор за разширяване на залата за бадминтон (бившата сграда на БСФС), което ще позволи там да се провеждат международни състезания. По предварителни данни проектът ще струва между 1,5-2 млн.лв., но той ще бъде уникален за България, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Днес той се срещна с младия състезател на Спортен клуб „Бадминтон“ Владимир Шишков, който спечели квота и ще играе на младежките олимпийски игри през август тази година в Нандзин (Китай).

“Изпращаме спортист, с който се гордеем, на Олимпиадата в Китай. Поредният успех за старозагорския бадминтон дължим на и Христо Михалев, който спонсорира и участва в състезания по този вид спорт.” Това каза по време на срещата кметът, който подари на състезателя раница и ракета за бадминтон.

Председателят на СК „Бадминтон“ Христо Михалев връчи на Владимир Шишков чек на стойност 1000 лева, като му пожела да се завърне с медал от Нандзин, Китай. Според Михалев, в залата ще могат да се провеждат и турнири по още три вида спорт. „Благодарни сме на кмета Живко Тодоров. До две години залата ще е факт, което ще затвърди имиджа на Стара Загора като столица на бадминтона.

Владимир Шишков е на осмо място в европейската ранглиста за младежи. В края на седмицата, когато излиза новата ранглиста, вероятно той вече ще е трети, каза треньорът Слънчезар Цанков. Според Христо Михалев Владо е пример за подражание за всички 130 деца, които тренират в клуба. Той изрази задоволството си от проекта за залата, който ще позволи да защитят европейския лиценз за провеждане на големи международни състезания по бадминтон.
#jtdv
gerb

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн