Старозагорският “Руски клуб и приятели” ще чества Деня на победата и на Европа 9 май с празничен концерт

STZAGORA.NET
Сдружение “Руски клуб и приятели” – Стара Загора организира празничен концерт, посветен на 9 май – Ден на Победа и Ден на Европа. На сцената на Младежкия дом (бившето кино “Д.Благоев” на “П.Евтимий” и “Августа Траяна”) от 19.00 часа в петък ще гостуват руски колективи от България: Балетно-танцов център «Грация» – Казанлък, хор «Пятница 13» – Ямбол и трио «Подружки» – Стара Загора.

Трио "Подружки"

Балетно-танцов център "Грация" - Казанлък

Трио “Подружки”е “запазена марка” на “Руски клуб и приятели” – Стара Загора. Изпълнява руски народни и популярни пени. Триото е част от едновремешния хор на българо-съветската дружба, известен в Града на липите във времето до 1991 г. Трио “Подружки” е участвало във всички фестивали на руската песен на съотечествениците в България, както и в много концерти в Стара Загора и областта.

Вокална група "Петък 13" - Ямбол

Вокална група “Петък 13″ – Ямбол, с художествен ръководител Елена Иванова, повече от осем години активно присъства в културния живот и носи немалко отличия на Ямбол от престижни национални и международни конкурси и фестивали. Колективът се състои предимно от семейни двойки, като женската част на състава е от руски и украински произход, а мъжете са българи, които навремето са покорили техните сърца и са ги довели в Ямбол. Звучащото малко фатално име на групата всъщност се обуславя от броя на участниците – 13, а петъкът… е ден за репетиции. Съставът често е канен за участие в различни творчески форуми в страната и чужбина. Освен изявите в мероприятията на родния си град, групата има изпълнения в Дом на Москва в София, на фестивалите на фронтова песен „Алеша“, на националните събори на приятелите на Русия в Копринка, на фолклорен фестивал „Разиграно оро” в Македония, участва във всички национални конкурси на руската песен, където неизменно печели призови места. “Петък 13″ е лауреат на II Международен фестивал „Руска песен – 2010” в Москва.

Концертът се провежда със съдействието на Община Стара Загора.

Вход – свободен.

Преди това, от 18.00 часа, “Руски клуб и приятели” ще участва в тържествения митинг с полагане на цветя пред паметника на Съветския воин в парк “Аязмото”. В неформална обстановка честването ще продължи в бистро “SPV”, намиращо се на бул. “Патриарх Евтимий” 155.
#gerb

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн