Националният цирк “София” гостува с богата програма в Стара Загора от 12 до 25 май, водещ е Драго Драганов

STZAGORA.NET


Новият и модерен Национален цирк “София” ще разпъне шапитото си до магазин “Лидл” в Стара Загора на 12 май (понеделник) и ще остане тук до 25 май. Двете седмици в Града на липите са част от националното турне на цирка, което започна на 28 март от Пловдив и ще завърши през септември в София с гала-представления.

Оборудването под 32-метровия (в диаметър) купол с 1100 места е дело на италиански майстори, които са водещи в бранша в Европа, съобщи пред медиите днес популярният водещ на спектаклите и артистичен директор на цирк “София” Драго Драганов заедно с клоуна Фери Янакиев, чийто баща навремето бе партньор на легендарния Тошко Козарев. С него на цирковата сцена днес се завръща класическият цирков хумор в скечове, наследили репертоара на великите Тошко и Фери-старши.

Менажерията, която цирк “София” води с 15 камиона, се състои от 40 животни от 25 вида – зебри, камили и папагали, алигатори и лами, тибетски як, щраус, гигантски костенурки, игуани, лами и др. Такова изобилие от животни скоро не е показвано, отбеляза Драго Драганов.

Акробатичната трупа на цирка се оглавява от известната в цял свят българска фамилия Романови, която е приела поканата на собственика и генерален директор на цирка Силвестър Лолов да се върне в България след 17-годишна блестяща кариера в чужбина. Васил Романов е и технически директор на цирка.

Цирк “София” грее в море от светлини и ще остави незабравими спомени у всички, които отидат на представленията му. Те ще бъдат от 18.30 часа всяка вечер от 12 до 25 май, като в събота и неделя ще има и второ, дневно представление, от 16.00 часа. Дете до 7-годишна възраст и един придружаващ го родител ще влизат с билет от 10 лева. Всеки следващ билет е на цена също 10 лв., което прави 20 лв. за дете с двама родители.

Очаква се 32-членният екип на цирка да вземе участие с част от животните в 24-майското шествие в Стара Загора. Идеята, дадена на днешната пресконференция от кореспондента на в.”24 часа” в Стара Загора Ваньо Стоилов, бе приветствана от двамата представители на цирк “София”.






#vvv

споделяне в социални мрежи

1 коментар on “Националният цирк “София” гостува с богата програма в Стара Загора от 12 до 25 май, водещ е Драго Драганов”

  • dimo wrote on 14 май, 2014, 18:32

    браво заслужава да се види


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн