Коалиция АБВ – Стара Загора откри предизборната си кампания под липите

STZAGORA.NET



Няколко дни след откриването на предизборната кампания на Коалиция АБВ в София, за което своевременно съобщихме, днес началото на кампанията за евроизборите символично положи и АБВ – Стара Загора.

В клуба на “Руски” и “Гурко в неформална обстановка, на чаша вино, се събраха симпатизанти, активисти, коалиционни партньори и членове на младежкото крило на коалицията. Тук бяха лидерът на АБВ в региона д-р Евгений Желев – министър и двукратен успешен кмет на Стара Загора, представителят на Града на липите в евролистата доц.Георги Вълчев, дългогодишният областен председател на левицата Трифон Митев, бившият зам.-кмет на Община Стара Загора Тихомир Димитров, както и представители на партньорите в коалицията – партия “Обединени социалдемократи”, Политическо движение “Социалдемократи”, Обединения блок на труда – лейбъристи и Българска партия “Либерали”.

“За мен е чест и удоволствие да съм тази вечер в Стара Загора – градът, който ми даде толкова много през годините – каза кандидатът за евродепутат Георги Вълчев. – Предстоят трудни избори, защото съществуващият у нас партийно-политически модел е плод на прехода, и за да се преодолее, ще е нужна много работа. Надявам се всички заедно да сложим началото на промяната. Тежката битка е за доверието на хората. По време на прехода хората останаха излъгани, не вярват на политическите партии и АБВ като един широк формат трябва да докаже, че търсим нов формат. Надявам се всички заедно да сложим това начало и хората да ни гласуват своето доверие, а ние да го оправдаем. На добър час на кампанията и да се поздравим в края й с успех, в който аз не се съмнявам!” – завърши доц.Вълчев.

Областният лидер на “Обединени социалдемократи” Петър Попов от Казанлък припомни, че “през 1990 г. всички се впуснахме в демократичните промени с надеждата да възродим България, страната ни да тръгне по пътя към нов, по-смислен, по-цивилизован и по-красив живот. За съжаление след 24 години не можем да се гордеем с резултата – отчете социалдемократът. – Защото днес България вече е най-бедната страна в Европа и все още не е намерила верния път към благоденствието, към щастието на народа си. Включвам се в тази кампания, защото буквата “А” в абревиатурата АБВ говори за алтернатива на това, което досега много политици се опитаха да направят безуспешно – да възродят България. Всички тук сме решени да изпълним тази алтернатива със съдържание, да дадем надежда на нашия народ и да покажем едно по-друго лице на България пред Европа чрез нашите евродепутати и по този начин да тръгнем в нова, по-светла посока.”

“Няколко неща са важни в живота – честта, достойнството, гордостта. И когато човек държи на тях, работи за тях и се отнася по подобаващ начин с хората около себе си, смятам, че нещата биха били сложени по друг начин и в обществото ни – заяви на свой ред и д-р Евгений Желев. – Това искаме да направим ние, от АБВ. Всички сме прегърнали идеята за алтернатива, за друг поглед и друго отношение между хората в обществото, в партиите. Дано имаме възможността да стигнем до повече хора и да ги убедим, че това е начинът за просперитет на държавата. Тук има и много млади хора, което е много хубаво. Време е тях да подкрепяме, те да вървят напред, а ние да сме им един сериозен гръб. Искам да вдигна тост за ваше здраве – и успех!”
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн