„Мини Марица-изток” отбелязва Световния ден за безопасност и здраве

STZAGORA.NET
На днешния 28 април ръководители от управлението и трите рудника на „Мини Марица-изток” ЕАД, представители на ФСО „Подкрепа” и ДСО на КНСБ, работниции и служители поднесоха венци и цветя пред паметника на загиналите при трудови злополуки работници и служители по време на строителството и експлоатацията на минно-енергийния комплекс „Марица-изток”. Венец бе положен и от името на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Паметникът е изграден със средства на фирмената синдикална организация на КНСБ през 2004 г., със съдействието на ръководството на „Мини Марица-изток”. Ежегодно на този ден се отдава почит към загиналите при трудови злополуки миньори и енергетици.

В „Мини Марица-изток” ЕАД е създадена и функционира много добре работеща система по безопасност и здраве при работа. Основната цел на мениджърския екип е превенцията на трудовия травматизъм и създаване на ефективна система за проверки, сътрудничество между ръководството и работниците, своевременна и леснодостъпна информираност, както и редовно провеждане на специализирани обучения.

За първото тримесечие на 2014 г. са регистрирани 5 трудови злополуки, довели до временна неработоспособност. За същия период на миналата година са регистрирани 10 трудови злополуки.

28 април се отбелязва всяка година от Международната организация на труда (МОТ) и синдикалните движения. Почита се паметта на жертвите при трудови злополуки и професионални болести и се напомня на обществеността, че професионалните заболявания и трудовите злополуки могат да бъдат предотвратени, ако се вземат необходимите мерки.

Денят в памет на загиналите при трудови злополуки работници и служители бе отбелязан и в Стара Загора от 12.30 часа днес с поднасяне на цветя на паметната плоча в източната част на парк „Пети октомври” от името на КНСБ, съобщиха от Регионалния съвет на синдикалната централа.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн