ГЕРБ призова: “Европа направи всички тези хубави неща, които виждаме в Стара Загора. Излезте и гласувайте, за да стане същото в цяла България!”

STZAGORA.NET
“Излезте и гласувайте масово за когото искате, но да не оставим хората с продадените гласове да определят нашия избор на бъдещето” – призова председателят на Общинския предизборен щаб на ГЕРБ Емил Христов

Председателите на Областния и Общинския предизборен щаб на партия ГЕРБ в Стара Загора – Пламен Йорданов и Емил Христов, двамата старозагорски представители в евролистата на ГЕРБ Ангел Филипов и Пламен Русев, и народният представител д-р Кирил Добрев дадоха днес пресконференция, посветена на началото на кампанията за Евроизборите в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район.

“И през тази кампания ще дадем едно ново начало на това, както България, така и Стара Загора да тръгнат по един още по-европейски път” – заяви Пламен Йорданов, който днес има личен повод за радост с раждането на първото му дете – малката Изабела.

“Ние започваме предизборната кампания с пълна мобилизация. Излизаме категорично за победа на ГЕРБ в областта. В Стара Загора, Казанлък, Раднево ще разчитаме изключително много на нашите структури. Събранията по места показаха, че местните ни организации са изключително мобилизирани за тази кампания. Ние вярваме, че тези евроизбори ще са барометър за това, по какъв път ще поеме България след 25-ти май. България и Стара Загора нямат време за губене” – допълни Пламен Йорданов, като посочи контраста между застоя в държавата и многобройните европроекти, по които се работи в община Стара Загора.

“Няколко пъти през изминалата година алармирахме остро за това, че към нашия регион се поемат определени обещания, които обаче остават само на думи. За тунела под Шипка нищо не се прави. Оказа се, че този проект е пред провал. Сега, в началото на кампанията, отново имаме един популизъм и се говори за мегаломански проекти, за изграждането на тунел в Кресненското дефиле, който ще струва 15 милиарда лева, а в същото време Стара Загора е захвърлена с готов проект да тунел под Шипка, който просто чака да бъде реализиран.

Нищо не стана досега и с прехвърлянето на собствеността Артилерийските казарми от Министерството на отбраната към община Стара Загора, въпреки обещанието на военния министър. За съжаление констатираме, че това е поредното шикалкавене, тъй като тази програма има срок за реализиране – до средата на годината трябва да бъдат направени тръжните процедури и проведени обществените поръчки. Така че най-вероятно този проект също ще е пред провал.

Отново се отложи, незнайно за кога, и проектът да ремонт на жп гара Стара Загора, и не е ясно дали изобщо ще стане. Казвам всичко това с една единствена цел – само да онагледя разликата между сегашното управление и ГЕРБ. Тя е, че ние се стараем нещата да се случват и смятам, че това се вижда от всички. Наистина Стара Загора върви по един европейски път, докато отсреща виждаме само приказки” – обобщи Пламен Йорданов.

На свой ред председателят на общинския предизборен щаб на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов заяви, че ГЕРБ ще води позитивна кампания. “Няма да допуснем, така както не допуснахме през последните няколко години, в Стара Загора да се води негативна кампания, което омерзява гражданите от политиката и което е целта, всъщност, на партиите на задкулисието” – каза той.

“Защо Стара Загора избира Европа? Между другото, това е основното, на което ние ще акцентираме през тази кампания. Защото всичко, което успя да направи екипът на кмета г-н Тодоров, всичко, което се прави, е спечелено по времето на управлението на ГЕРБ. Хората през 2009 г. подкрепиха ГЕРБ и това ни даде възможност да спечелим проекти и да работим така, както обещахме по времето на нашата предизборна кампания през 2011 г. – открито, в контакт с хората, да работим много, така че всичко онова, което сме обещали, да се случи. Затова се надяваме, че гражданите на Стара Загора и хората в цялата област отново ще подкрепят ГЕРБ. За да могат тези неща да се случват вече не само в Стара Загора, но и в цяла България. За нас това е Европа. Няма да говорим по време на кампанията какво се прави в Брюксел и в Европейския парламент. Ние искаме да покажем, че Европа е дошла при нас, в Стара Загора. Европа прави това, което ние всички виждаме всеки ден” – допълни Емил Христов.

Той отправи остри критики към работата на Районната избирателна комисия в Стара Загора. “Тя започна работа с няколкодневно закъснение. С многодневно закъснение започна да публикува на страницата си решенията си. Дълго време РИК не излъчваше заседанията си онлайн, а това е нейно задължение. През първите 10 дни дори нямаше звук” – каза председателят на Общинската избирателна комисия и увери, че ГЕРБ ще следи внимателно как работи РИК и най-вече какво се случва по време на изборния ден.

“Убедени сме, че българските граждани, гражданите на Стара Загора ще предпочетат нас, защото е крайно време е партиите на задкулисието да престанат да бъдат доминиращи и да заемат мястото, което им се полага от историята. В момента изборът не е толкова каква да бъде политиката на Европейския съюз за нас. В момента ние решаваме въпроса какво ще се случи със Стара Загора през следващите години. Нека да бъдем откровени и да кажем нещата такива, каквито са: Изборът на старозагорци днес ще предопредели бъдещето на града през следващите години. Маловажни избори няма. И нека всички да бъдат активни, всички да излязат да гласуват. И обърнете внимание – не настоявам хората да гласуват само и единствено за ГЕРБ, въпреки че ми се иска да получим най-голямата подкрепа. Най-важното е да не оставим хората с продадените гласове да определят нашия избор на бъдещето” – каза в заключение Емил Христов.

По време на пресконференцията пред медиите бяха представени двамата старозагорци, които влязоха в евролистата на ГЕРБ – икономистът Ангел Филипов (вляво на снимката) и предприемачът Пламен Русев (четвъртият отляво на снимката).

Ангел Филипов работи от 4 години като ревизор и финансов контрольор в “Мини Марица-изток”. Бил е стажант-асистент в офиса на Илиана Иванова по време на нейния мандат като евродепутат в Брюксел. 34-годишният старозагорец е и ръководител на партийния клуб “Център” на ГЕРБ в Стара Загора. Ангел Филипов е магистър по “Счетоводство и контрол” от Техническия университет във Варна. От 2005 до 2009 г. е учил “Френски език и култура” в университета “Пол Валери” в Монпелие, Франция.

Старозагорският бизнесмен Пламен Русев над 20 години е начело на фирма, която се занимава със строителство, хотелиерство и реставрация на сгради. Той беше депутат в предишното 41-во Народно събрание.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн