Лайънс клуб “Стара Загора-Августа” подема кампания за по-зелен и по-красив град

STZAGORA.NET


На 27.04.2014 от 10:30 часа в парк „Подполковник Калитин” Лайънс клуб “Стара Загора-Августа” поставя начало на кампанията си „Аз обичам Стара Загора”, с която членовете на клуба искат да привлекат вниманието на съгражданите си към средата, в която живеем, и да помогнат града ни да стане още по-зелен, по-чист и по-красив.

Членовете на клуба със собствени и събрани от дарения средства ще облагородят облика на градинката около паметника на 3-та опълченска дружина и подполковник Калитин (ул. „Христо Ботев” и ул. „Подп. Калитин”) – ще залесят храсти и ще поставят нови пейки.

Паркът ще се поддържа със съдействието на Община Стара Загора, като инициативата на Лайънс клуб “Стара Загора–Августа” предвижда на следващ етап да се подновят короните на дърветата, осветлението, да се обновят старите пейки и разрушените кошове за отпадъци, да се боядисат стълбове и да се извършат дребни ремонти около зелените площи в парка, за да стане мястото по-приветливо за старозагорци. Предвижда се новата растителност да оформи жив плет и по естествен начин да ограничи паркирането на автомобили върху зелените площи.

В неделя, 27 април, от 10:30 часа Лайънс клуб “Стара Загора-Августа” кани всички свои приятели, както и съграждани и деца – съседи на парка, заедно да почистят, озеленят и разхубавят тази градска зона. Ще има музика, барбекю парти и награди за най-работливите.

“Нека дадем заразителен пример и сами се погрижим живота около нас да е по-шарен, по-привлекателен и по-весел” – призовават организаторите и очакват подкрепа – кой с каквото може: с личен труд, средства, с привличане на последователи и т.н.

#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн