Частни съдебни изпълнители консултираха в Деня на отворените врати

STZAGORA.NET
Партньор и медиатор на инициативата в Стара Загора е омбудсманът Павлина Делчева

Иван Стръмски

През целия Ден на отворените врати, организиран днес от Камарата на частните съдебни изпълнители по повод Деня на Конституцията – 16 април, в приемната на омбудсмана старозагорци търсиха съвет по въпроси, свързани със съдебното изпълнение. Инициативата се проведе едновременно в седем български града, единият от които е Стара Загора.

На всеки от поставените въпроси частният съдебен изпълнител Иван Стръмски отделяше средно по около 20 минути за разяснение. Професионалните му съвети бяха давани безвъзмездно.

Дошлите в приемната се интересуваха как най-вече се формират задълженията, какво включват като обем, какви са възможностите за отсрочването и разсрочването им, за споразумение с кредитора и други, свързани с правата им.

Масово е непознаването на законовите принципи, по които функционира частното съдебно изпълнение у нас, е изводът, който прави Иван Стръмски. Длъжниците не познават в детайли правата си, което е в ущърб както на тях, така и на взискателите.

Павлина Делчева

Това, че хората масово не познават законовите принципи, по които фукционира частното съдебно изпълнение у нас, поражда идеята за нови инициативи. Камарата на частните съдебни изпълнители ще обобщи констатациите от днешния Ден на отворените врати и ще организира нови инициативи, за да повиши информираността на гражданите, съобщи още Стръмски.

От името на частните съдебни изпълнители той изрази благодарност на омбудсмана на Стара Загора Павлина Делчева, която, освен че е приела да бъде партньор, става и медиатор на инициативата.

Според Павлина Делчева както частните, така и държавните съдебни институции трябва да не се страхуват да отворят вратите си за хората. А и те по-често да се обръщат към съдебните изпълнители и да поставят въпросите си свободно.
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн