Още близо 300 хиляди лева отделя Стара Загора за инфраструктурни проекти, стана ясно на днешната сесия на ОбС

STZAGORA.NET


46 точки и питания влязоха в дневния ред на априлското заседание на Общински съвет Стара Загора. С мнозинство беше прието предложението на Общинска администрация за инвестиционни намерения за преустройство на сградата на ДГ № 33 „Люляк“ в кв. “Зора”.

От думите на кмета на Стара Загора Живко Тодоров стана ясно, че това е поредна стъпка към реновирането и използването на стари сгради за обществена дейност в полза на старозагорци. Предвижда се в бившата детска градина да бъдат обособени помещения за детска млечна кухня, аптека, читалище, пенсионерски клуб и административни служби.

41 общински съветници гласуваха за увеличението на заплатите на кметовете и кметските наместници от общината. След промяната заплатата на кмет на кметство с население от 1501 до 2000 души, каквото е например старозагорското село Хрищени, ще е 815 лева. Кметските наместници, които отговарят за до 100 души, ще получават 500 лева основно възнаграждение.

Общинският съвет прие да промени разходната част на Бюджет 2014 година на Община Стара Загора, за да бъдат осигурени необходимите допълнително 294 660 лева. Обстоятелствата, породили това, са допълнителни разходи, свързани с изпълнението на проект „Модернизиране на отделението по лъчелечение към Комплексния онкологичен център в Стара Загора. Увеличението на стойността на детските площадки пък е за изграждане на ударопоглъщаща настилка на съоръжението на ул. „Парчевич“ и строителен надзор на детски площадки в междублоковите пространства. Има нужда от допълнителни средства и за Центъра за временно настаняване. Те ще бъдат използвани за изплащане на строителен и авторски надзор. Ще бъдат изградени и сондажни кладенци за напояване на зелени площи по проект „Зелена и достъпна градска среда“, които се явяват недопустим разход по ОП „Регионално развитие“. Нужно е финансиране и за проектирането на ремонт, реконструкция и модернизация на Летния театър във връзка с кандидатстване за финансиране по Програма „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство“ на Министерство на културата, съгласно меморандум на европейското икономическо пространство.

Общинските съветници гласуваха и приемането на Отчет за изпълнение на Програмата за развитие на читалищната дейност за 2013 година. Зам.-кметът Иванка Сотирова обобщи, че представените данни ясно показват активизиране на културния живот в малките населени места, за което спомага основно Община Стара Загора.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн