ЦИК назначи РИК – Стара Загора според направеното предложение

STZAGORA.NET
С Решение N 70 от 3 април тази година Централната избирателна комисия назначи Районната избирателна комисия в 27-ми Старозагорски избирателен район, която ще работи за изборите на 25 май, когато ще се избират членове на Европарламента от България, съобщи електрното издание Nikak.bg.

По време на консултациите при Живка Аладжова не беше постигнато съгласие по състава на РИК. ГЕРБ настояваше за председателско или секретарско място в РИК-Стара Загора.

“Партията ни е най-голямата парламентарно представена”, мотивира се по време на консултациите областният координатор на ГЕРБ Живко Тодоров и поиска секретарското място да е за представител от неговата партия.

ЦИК определи членовете на старозагорската РИК на основание приложените към писмото на областния управител на област Стара Загора предложения от партиите и коалициите, участвали в консултациите.

РИК-Стара Загора – в състав от 19 членове, е назначена от ЦИК на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 60, ал. 11 във връзка с чл. 61, ал. 3, 4, 5 и 6 от ИК и Решение № 7-ЕП от 23 март 2014 г. на ЦИК.

За председател е избрана Снежана Славова Станкова (БСП), зам.-председатели са Таньо Брайков Танев (ГЕРБ) и Десислава Атанасова Кънева (ГЕРБ), а секретар – Междну Бехчет Халид (ДПС). В комисията влизат още Теодора Иванова Крумова, Нина Цветкова Савова-Каршакова, Зорница Светославова Петрова, Енчо Желев Иванов, Тонка Иванова Тачева, Радостин Радославов Танев, Ива Георгиева Димитрова, Катя Димитрова Киликчиева, Недка Пенева Трифонова, Николай Стефанов Атанасов, Светла Захариева Боянчева, Тоньо Георгиев Ангелов, Диана Ценкова Иванова, Красимира Божанова Бобева и Цветка Лазарова Лазарова.

Въпреки че Районната избирателна комисия е встъпила в правомощията си на 4 април 2014 г., за първи път не е свикана на заседание от областния управител веднага след обявяване на решението на ЦИК, коментират членове на новоназначената РИК в Стара Загора.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн