Георги Първанов: АБВ е със силни и работещи структури навсякъде във Варна и областта

STZAGORA.NET
АБВ е създала силни и работещи структури във всички общини на Варненска област и във всички райони на общината. Това е добро начало и предпоставка за успех на предстоящите избори. Това заяви на пресконференция във Варна Георги Първанов, президент на България (2002-2012 г.). Първанов е удовлетворен от изготвената листа за изборите. Той обясни, че в нея присъстват много силни имена, не само сред първите в листата – Ивайло Калфин и ген. Михо Михов, но и младите кандидати, като Константин Проданов и Нина Найденова. И отново подчерта, че АБВ няма да бъде с живот до 25 май и ще се яви на всички избори, които предстоят.

По темата Русия–Украйна Георги Първанов бе категоричен, че няма никакво колебание в позицията на АБВ по въпроса за Крим и отношенията между Русия и Запада. Той отново подчерта, че санкциите към Русия са неприемливи и трябва да бъдат отхвърлени, защото са несправедливи. Първанов е категоричен за необходимостта България да има своя специфична позиция за взаимоотношенията с Русия. И даде за пример Кипър, който е със свое отношение по темата. “В България не става въпрос само за взаимоотношенията от историческа гледна точка, но за взаимоотношения от икономическата сфера, както и за духовната близост с Русия. Аз се удивявам от това, че българският парламент не изработи единна позиция, което показва, че този парламент се изхаби още преди да направи нещо съществено”, коментира президентът. Георги Първанов е на мнение, че така създадената ситуация поставя под въпрос авторитета на българския парламентаризъм и си струва да се помисли дали не стои на дневен ред темата за президентска република. „България в лицето на Консултативния съвет е приела и изработила най-антируската позиция, която има от десетилетия насам. Отговорността за това не е само на президента, но и на управляващите. Тази отговорност ще се усети още на предстоящите избори и се надявам хората да изразят своя вот”, коментира Георги Първанов.

Формати като АБВ са изключително необходими на европейската левица, отбеляза също във Варна днес Румен Петков, член на Инициативната група на движението.
#gerb

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн