Старозагорска журналистка открива благотворителна фотоизложба във фоайето на общината

STZAGORA.NET

„Деца на ангелите” е благотворителна фотоизложба, която журналистката Йорданка Джонджорова ще подреди във фоайето на сградата на Община Стара Загора на 25 март, когато християнският свят отбелязва празника Благовещение. В цветния фотобукет са включени 17 фотографии – принт с размери 40х40 и 50х50 см. Откриването е в 17.00 ч.

Авторката се присъединява към благотворителната кампания на Зонта клуб Стара Загора в помощ на 16-годишната Веселина Господинова. Ученичката от Търговската гимназия в Стара Загора се нуждае от продължителна терапия за стимулиране на очния нерв като ежемесечната стойност на процедурите е 3000 лева. Веси трябва още през април да замине за клиниката в Нови Сад.

На традиционния пролетен благотворителен бал на Зонта клуб – Стара Загора бяха събрани 7000 лв. За лечението на Веси и Меги. Сред откупените творби бе и фотосът, включен в настоящата изложба „Деца на ангелите” – Жълта роза, символ на зонтианки.

Йорданка Джонджорова е озаглавила експозицията по определението на учителя Петър Дънов за цветята – Деца на ангелите. Според Дънов цветовете са „космически сили, които проникват целия космос“, а Бог е светлина.

„Аз съм любител-фотограф, а не професионалист. Важна е идеята, а не начинът, по който ще се реализира тя. Достатъчно е очите на душата да са отворени за красотата, останалото е техника на фотоапарата и възможности на модерните технологии. Благодаря за подкрепата на общината и кмета на Стара Загора Живко Тодоров, на приятелите и на децата си”, споделя авторката.

Това е втората й самостоятелна фотоизложба.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн