НАП: Фирмите без дейност също подават годишни декларации до 31 март

STZAGORA.NET
Фирмите, които не са упражнявали дейност през 2013 г., също подават данъчна декларация за облагане с корпоративен данък (по образец 1010а). Същите не подават празен годишен отчет за дейността, а само декларация за неактивност (по образец) в териториалното подразделение на статистиката. Срокът за подаване на декларацията е 31 март 2014.

Краят на март е и срокът за плащане на дължимия корпоративен данък, след приспадане на направените авансови вноски. Фирмите, чиито декларации са подадени по електронен път с Е-подпис, могат да ползват 1% отстъпка (но не повече от 1000 лв.), ако внесат дължимия данък също до 31 март 2014г.

Глобите за неподадени в срок декларации, включително на лица, които не са упражнявали дейност през годината, са от 500 до 3000 лв. и 200 лв. за управителя на фирмата, а за деклариране на неверни данни и неподадени приложения – от 100 до 1000 лв.

Декларациите за облагане с корпоративни данъци се подават лично от данъчно задължените лица или от упълномощен представител в офисите на НАП по регистрация, по пощата с обратна разписка или по интернет, подписани с електронен подпис.

Повече информация може да бъде намерена на сайта на НАП: www.nap.bg или да бъде получена на телефона на информационния център: 0 700 18 700, на цената на градски разговор.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн