Откриха завод за флексопечат в Стара Загора

STZAGORA.NET

Зам.-кметът Янчо Калоянов участва в прерязването на лентата на новия Завод за флексопечат и ламиниране на „Ате Пласт“ ООД, разположен в бившата изложбена зала на завода за роботика „Берое“ в Стара Загора.

От името на кмета Живко Тодоров той приветства собствениците и изрази гордостта му като градоначалник, че една от водещите в България фирми за производство на фолиа и опаковки развива дейността си на територията на Стара Загора. В словото си зам.-кметът подчерта, че благодарение на европейските програми, в града вече има нов завод, което ще осигури работни места и ще завърши производствения цикъл на компанията.

Фирмата изпълни проект по Оперативна Програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икомоника”, по който бяха закупени две машини – флексопечатна и ламинираща, с което Ате Пласт ще задоволи необходимостта на пазара от фотореалистични и сложни печати, каза по време на церемонията изпълнителният директор Мария Жекова.

Проектът е реализиран за 12 месеца, а стойността на инвестицията е 7 млн.лв. Открити са 17 нови работни места, с тенденцията да достигнат 30. Това е вторият завод на фирмата в Стара Загора, като общата численост на персонала достига 180 души.

„Ате Пласт“ е един от водещите производители на полиетиленови фолиа в България, като 80% от цялостната продукция е за износ.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн