Министърът на финансите Петър Чобанов в Стара Загора: Подаваме ръка на бизнеса пред прага на икономически растеж

STZAGORA.NET

„Когато сме на прага на икономически растеж, не трябва да продължаваме да губим предприятия и предприемачи, затова е важно сега да подадем ръка на бизнеса, за да вървим в правилната посока”. Това заяви днес в Стара Загора министърът на финансите Петър Чобанов пред повече от 60 предприемачи и мениджъри от региона. Срещата беше организирана, за да се запознаят местните фирми с новите възможности за финансиране от Българската банка за развитие и с инструментите, които тя осигурява за гъвкаво и нисколихвено кредитиране за малките и средни предприятия.

„За мен е изключително удоволствие да бъда домакин на днешната среща и да поздравя всички представители на бизнеса. Искам да благодаря на Министър Чобанов и ръководството на Българската банка за развитие за това, че ще представят новите възможности за финансиране на Българската банка за развитие пред бизнеса в област Стара Загора.
По този начин се създава благоприятна среда за развитие на бизнеса, повишаване стандарта на живот, повишаване на благосъстоянието на хората. Подкрепяме и насърчаваме всяка инициатива на бизнеса, която е свързана със съживяване на икономиката и създаване на работни места”, каза в приветствието си областният управител Живка Аладжова.

Министър Чобанов припомни, че през последните месеци правителството се фокусира както върху социална политика, така и върху проблемите на бизнеса, като усилията са за намаляване на административната тежест и облекчаване на регулаторните режими.

Пред бизнеса на Стара Загора министър Чобанов говори за нормализираното възстановяване на ДДС, като акцентира, че наличието на оборотни средства при фирмите задвижва по-бързо и парите в икономиката, тъй като в отсъствието на чуждестранни инвестиции това осигурява възможности и за икономически растеж. Той обясни, че Министерството на финансите активно работи за намаляване на сивата икономика и за даване на възможност на фирмите, които работят на светло, да се чувстват по-добре в нормална конкурентна среда.

Министър Чобанов отчете, че направените нововъведения за обратното начисляване на ДДС за зърнени и технически култури, за касово начисляване на ДДС и създаването на звеното за фискален контрол в НАП са мерки, от които се чакат резултати.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн