Най-младият рудник в “Мини Марица-изток” ЕАД навършва половин век

STZAGORA.NET
Най-младият рудник в “Мини Марица-изток” ЕАД навършва половин век от влизането си в експлоатация тази година. Официалната церемония за юбилея ще се състои на открита площадка в Рудник”Трояново-3” от 10,30 часа на 24 март.

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион ще отслужи молебен за здраве и благополучие пред поканените ветерани, работили десетилетия в рудника, и официални гости от Министерство на икономиката и енергетиката, „Български енергиен холдинг“ ЕАД, областния управител на Стара Загора, кметове на общини в региона, миньорите от „Трояново-3” и управленческия екип на дружеството.
Малко по-късно през деня в Информационния център на „Мини Марица-изток” ЕАД ще бъде открита изложба „Рудник „Трояново-3” през годините”, експонирана от Археологическия музей в Раднево. Венци и цветя ще бъдат поднесени на Архитектурния комплекс „Св. Иван Рилски” – светецът-закрилник на българския народ и патрон на миньорите.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн