Представят поетично-документален филм за големите поети на Стара Загора

STZAGORA.NET
В ход е изпълнението на проект „Общество на граждани и поети” на Клуб „Отворено общество” Стара Загора, финансиран от Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Събуждането на местното самосъзнание и основателната гордост на старозагорци като наследници на безценно литературно богатство са в основата на гражданската инициатива за възстановяване на Литературния музей в Стара Загора.

На 6 март 2014 от 18.00 часа в залата на Кукления театър – Стара Загора ще бъде представен поетично-документалният филм „Спомен за моите деца” – за големите поети от миналото на града.

Поетическата вечер ще открие артисата от Младежкия театър в София Ангелина Славова и създателите на филма от Ню ейдж Студио.

На 7 март 2014 г. от 11.00 часа в Младежкия дом на бул.”Св.Патриарх Евтимий” № 176 специално за ученическата аудитория отново ще бъде представен поетично-документалният филм „Спомен за моите деца” – за големите поети и писатели на Стара Загора. След филма членовете на Младежкия общински съвет ще дискутират необходимостта от възраждането на Музей „Литературна Стара Загора”. На всички отличени участници в конкурсите, обявени по проекта „Общество на граждани и поети”, за:

- есе на тема “Роден съм в град на поети”;
- екипна разработка на един учебен час, посвететен на литературната история на Стара Загора;
- художествено изпълнение на произведение или откъс от творба на старозагорски автор;
- и проект за Патронен празник на училище,

ще бъдат връчени предметни награди и грамоти.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн