Започна дарителската кампания за Зоопарка в Стара Загора

STZAGORA.NET

Започна даряването на средства за Зоопарка в Стара Загора като част от организираната от фондация „Работилница за граждански инициативи” кампания „Място в сърцето”.

Най-много гласове в кампанията – 425, за любимо място, което трябва да бъде обновено чрез дарения, събра Зоопаркът, следван от Стария чинар със 103 гласа и Алековият кът с 30 гласа. Обектите бяха предложени от жителите на съответните населени места, след което специално жури определи финалистите.

Старозагорската зоологическа градина беше предложена от Катя Дянкова, Алековият кът от Ахилеас Атанасов, а Старият чинар от Антоанета Бонева.

Във втория етап на кампанията от трите предложения чрез гласуване в сайта myastovsarceto.bg бе определено мястото победител. Кампанията за набирането на дарения ще продължи пет месеца – до 31 юли. Предстои да бъде обявено колко средства ще са необходими за ремонт на Зоопарка. Даренията може да се правят чрез СМС, онлайн или по банков път. Желаещите могат да получат и Свидетелство за дарение от организаторите.

Средствата ще бъдат изразходвани за възстановяване на пешеходните алеи, за направата на детски кът, за изграждане на достъпни алеи за хора с увреждания и детски колички и др.

Целта на кампанията „Място в сърцето“ беше да намери онова място в сърцето, за което гласуват различни хора, готови и да даряват за неговото възстановяване или ремонт.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн