Роналдо: Успешен бизнесмен и посланик на предстоящото Световно първенство в Бразилия

STZAGORA.NET

„Наследникът на Пеле”, както често е наричан Роналдо е прякор, който много футболисти биха искали да получат и макар да има десетки таланти в бразилския футбол, вероятно само един е този, който да се справя толкова добре в своята роля извън терена, както преди го правеше на „зеления килим”.

Роналдо Луиш Назарио де Лима, познат по-добре като Роналдо, не само следва стъпките на „краля на бразилския футбол” с невероятния си нюх към гола, но успява също като него да промотира този вид спорт, благодарение на своята маркетингова компания.

„Феноменът”, какъвто е прякорът на бившия нападател на „Селесао” от активната му спортна кариера, стана редом с Пеле посланик на предстоящото Световно първенство в Бразилия, както и успешен бизнесмен, чиято тригодишна компания за спортен маркетинг бележи страхотни резултати. След последният си мач с тима “Коринтианс” през 2011 година той насочи вниманието си изцяло върху своята агенция „9ine”, където има 45% дялово участие.

Компанията на бразилската звезда, която е партньор на мощната „Globo media group”, вече подписа редица договори с имена като „Duracell” и „GlaxoSmithKline”.

Инвестициите обаче струваха много усилия, след като в протестите по време на „Купата на Конфедерациите” през изминалата година Роналдо, заедно с Пеле, бе един от най-големите поддръжници за провеждането на турнира.

Верен на ролята си като посланик на Световната купа през 2014 година, Роналдо изрази своята увереност в отличната огранизация, която ще съпътства предстоящото голямо футболно събитие. По този повод той заяви пред журналистите в Бразилия:

„Чувствам се страхотно и съм благодарен, че моята родина ще бъде домакин на такъв голям международен футболен турнир. Аз подкрепям изцяло организацията като всеки един бразилец и съм много развълнуван от подготовката на предстоящите събития.”

Бразилската легенда обаче съзнава затрудненията и кризата, в която се намира неговата родина и се надява управниците да успеят да удовлетворят много от изискванията на хората, които са срещу провеждането на Световното първенство в Бразилия през лятото.

„Трябва да се подобри качеството на живот в страната, образованието, здравната система и сигурността на хората. Политиците трябва да работят в тази насока.”

Преди година играчът, който все още държи рекорда за голмайстор на Световно първенство на ФИФА за всички времена със своите 15 попадения, отбеляза своята 20-та годишнина от началото на невероятна си спортна кариера. Отскоро той се представя страхотно, макар и не толкова успешно, както на футболния терен в играта на покер.

През изминалата година „Феноменът” се присъедини към звездният отбор за покер игри (poker igri) на „Покер Старс”, който включва имена като Рафаел Надал, Борис Бекер и Фатима Морейра Де Мело.

След участието на футболната легенда в редица турнири, покерът се радва на изключителна популярност в Бразилия. Макар и не толкова добър на покер масата, Роналдо има голяма заслуга за изключително големия интерес към Бразилските Покер Серии (БПС) в последно време. Не без негова помощ в едно от последните издания на престижния турнир за участие се записаха над 1500 играчи.

Във връзка със своето ново поприще бившият бразилски национал заяви:

„Винаги гледам да давам всичко от себе си във футбола и в живота. Покерът е още едно предизвикателство, което вълнува моето съзнание.”
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн