Кметът Живко Тодоров с плакет от Българския футболен съюз

STZAGORA.NET

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи плакет от президента на Българския футболен съюз, който му беше връчен от зам.-изпълнителния директор на БФС Антон Попов. $Благодарение на такива хора като вас българският футбол все още е жив$, каза Попов от името на Борислав Михайлов.

Това стана по време на подписването на договора за изпълнение на проект за модернизация на стадион „Верея”, заедно със Сдружението с нестопанска цел – Футболен клуб „Верея“. До два месеца стадионът ще има ново модерно осветление, с което ще покрие напълно стандартите за провеждане на международни и национални състезания. Това ще даде възможност да се използва по-ефективно, защото ще се удължат часовете за тренировки.

Общата инсталирана мощност на 32-та метал-халогенни прожектора ще бъде 62,4 kW, а оптималната височина на пилоните и височината на монтаж на прожекторите ще осигури висок визуален комфорт и намаляване на светлинното заслепяване. През 2015 г. България ще бъде домакин на Европейското първенство по футбол за младежи и това ще бъде едно от съоръженията, което ще се ползва по време на провеждането му, каза още Антон Попов. Според него договорът е доказателство, че публично-частното партньорство има място у нас и може да се ползва за обновяване на спортни бази.

Проект „Модернизация на спортен комплекс за устойчиво развитие на спортната активност в гр. Стара Загора“ се реализира чрез инструмента JESSICA, който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 244 683.70 лв., които СНЦ „Верея” получава като нисколихвен кредит, който трябва да възстанови през следващите 6 години. Проектът се финансира от “Регионален фонд за градско развитие” АД. Финансовият инструмент дава възможност за дългосрочно кредитиране при преференциални условия, гратисен период от 6 месеца, без такси за обслужване. Тези облекчения се възможни благодарение на европейските средства. Проектът ще бъде финансиран по програма JESSICA (Съвместна европейска подкрепа за устойчиви инвестиции в градските зони), в партньорство с Европейския фонд за регионално развитиe.

“Финансираме проекти с голяма социална значимост, както и за облагородяване на околната среда”, заяви Тодорина Докторова, управляващ директор на Регионалния фонд за развитие. Тя подчерта че от фонда са доволни от първия реализиран в България проект по програма JESSICA – за модернизацията на общинския пазар в Стара Загора на стойност 2 740 000 лв.

В момента се обследва състоянието на закрития плувен басейн в Стара Загора и ще бъде изготвен технически проект, който ще разгледаме заедно с фонда, съобщи кметът Живко Тодоров. Годишно издръжката на басейна е над 200 000 лв., която след ремонта ще падне наполовина, каза той, като по думите му необходимите средства ще се осигурят също от Регионалния фонд за градско развитие и програма JESSICA.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн