Майка осолила бебето си, в МБАЛ “Киркович” (Университетска) се борят за живота му

STZAGORA.NET

Специалистите в Детска клиника в МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) се борят за живота на кърмаче. Тримесечната И.Л. от Стара Загора е доведена от майка си Л.А (31 г.) днес в крайно тежко състояние. Семейството живее в изключително лоши социално битови условия, а майката обяснила, че е третирала кожата на детето до края на втория месец със сол по съвета на по-възрастна жена. Впоследствие кожата на детето силно се зачервява и се напуква.

Преди десет дни за пръв път детето попада в Детско отделение, но след еднодневен престой майката напуска самоволно стационара заедно с момиченцето въпреки тежкото му състояние, обясни д-р Марлена Панайотова, която е приела детето в Интензивния сектор на Детска клиника в МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска).

За постъпката на майката, която постави на риск живота на детето, са били уведомени още отгава социалните служби и личният й лекар.

Днес детето е постъпило отново в крайно тежко общо състояние, с висока температура от 39,1 градуса, със силно влошени кожни лезии. Момиченцето е с тежка десквамативна еритродермия с усложнение – септично състояние (силно разранена кожа, до свличане, с усложнение до сепсис).

За лечението бяха потърсени незабавно осем специалисти. Случаят е консултиран от спешен лекар, двама специалисти по “Детски болести”, специалист “Инфекциозни болести”, специалист “Кожни болести”, специалист “Анесетезиология И реанимация” и детски хирург, който направи венесекция на детето, с което осугири венозен път за реанимацията и лечението му.

Кърмачето за съжаление е в крайно тежко състояние и е с опасност за живота.

Екипът на МБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” АД (Университетска) няма да пести усилия и средства, за да спаси това дете, категорични са лекарите. За случая отново ще бъдат сигнализирани социалните служби и Агенцията за закрила на детето.
#

сподели ме

1 коментар on “Майка осолила бебето си, в МБАЛ “Киркович” (Университетска) се борят за живота му”

  • Анонимен wrote on 22 февруари, 2014, 15:24

    Такива майки които не знаят какво да правят да питат то не е срамно тази е направо за растрел


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн