ВиК и РИОСВ провериха сигнал за оцветяване на водите на река Бедечка

STZAGORA.NET
В два последователни дни (20 и 21 февруари 2014 г.) екип от експерти на „ВиК” ЕООД – Стара Загора и РИОСВ – Стара Загора извършиха проверка по сигнал за оцветяване на водите на река Бедечка в източната част на кв. „Индустриален”, в района на завод „Пресков”.

При извършения оглед и обход на река Бедечка не се констатира оцветяване на водите, но на някои места се наблюдават следи от кафяви наноси. При проверката не се установи и изтичане на води от двата стари дъждопреливника, заустващи в този участък на реката.

На посоченото място се заустват дренажни води от строителни дейности на Главен колектор 1 по проекта за Интегриран воден цикъл на Стара Загора, чрез новоизградения преливник към канализационната система.

Във връзка с подадения сигнал „ВиК” ЕООД ще засили контрола в горепосочения район – ревизия на канализационната система, ревизионните шахти и преливниците, заустващи в река Бедечка.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн