Изнесена приемна на областния управител Живка Аладжова се проведе в Николаево

STZAGORA.NET


“За мен диалогът с местната власт е изключително важен. Зная, че безработицата в община Николаево е над 50% и заедно с вас имаме две основни цели – да се подобрят условията на живот в населените места в общината и да съдействаме за разкриването на нови работни места за хората” – каза Областният управител Живка Аладжова на среща с кмета на община Николаево Косьо Косев, зам.-кмета Петя Гангалова и председателя на Общинския съвет Вълчо Вълчев. Косьо Косев сподели, че е кмет от 7 години и благодари на госпожа Аладжова за това, че за първи път областен управител посещава Николаево.

Кметът на община Николаево сподели задоволството си, че проектът „Преустройство на съществуваща общинска сграда в Дом за социални услуги от резидентен тип – ЦНСТ и СЦРИ в гр. Николаево” на стойност близо 1 милион лева по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие в регионите” е одобрен и обясни, че идеята на общинското ръководство е в една част от помещенията в дома да бъдат настанени деца лишени от родителска грижа, друга част да се преустрои в дом за стари хора, а в третия корпус на сградата да бъде изграден Център за рехабилитация. Реализирането на проекта ще даде възможност за разкриването на нови работни места, стана ясно още по време на разговорите.

Ръководният екип на община Николаево очерта основните проблеми, които стоят пред жителите. Един от тях е лошото състояние на надлеза в Николаево.

„Имам уверенията на Министъра на Регионалното развитие Десислава Терзиева, че през пролетта на 2014 г. ще стартира ремонтът на надлеза в общината, който ще бъде финансиран от Аварийната програма на АПИ”, сподели областният управител Живка Аладжова.

Ръководният екип на община Николаево поиска съдействието на Областния управител за осигуряване на средства за финансиране на Общ устройствен план.

Те потърсиха подкрепата на областния управител и за възстановяването на статута на Дирекцията за социално подпомагане. „Ние останахме единствената община, която няма спешна помощ. Една линейка обслужва едновременно общините Николаево и Гурково”, каза кметът Косьо Косев.

Живка Аладжова се ангажира да разговаря с министъра на инвестиционното проектиране за финансиране на Общ устройствен план за община Николаево. Тя увери общинското ръководство, че ще разговаря с ресорните министри за възможностите за разкриване на център за Спешна помощ, възстановяване на статута на дирекция “Социално подпомагане” в Николаево, както и с Агенцията по заетостта за отпускане на максимален брой работни места по регионалните програми за заетост. Тя се ангажира да съдейства за осигуряване на нов автобус за извозване на децата, които се обучават в училището в Николаево.

Общинското ръководство сподели със задоволство, че има заявен инвестиционен интерес за изграждане на черешова и прасковена градина, което вбъдеще ще даде възможност там да бъдат осигурени работни места.

„Тук съм, за да чуя лично проблемите Ви и да съдействам за решаването им според правомощията си”, се обърна областният управител Живка Аладжова към жителите на Община Николаево, които бяха дошли да се срещнат с нея в приемния й ден. Основните проблеми, които хората изложиха пред нея, са свързани с високата безработица и липсата на перспектива в малките населени места, както и необходимостта от подобряването на инфраструктурата.

Управителят на Рибно стопанство „Тунджа 73” Тачо Пашов запозна областния управител с процеса на работа в дружеството. Рибарникът е разположен на площ от 3000 дка. Работниците са 30 на брой. Тачо Пашов запозна областния управител с основните проблеми, които стоят пред сектора.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн