Директорът на ОДМВР – Стара Загора се срещна с кметове на общини

STZAGORA.NET

Директорът на ОДМВР – Стара Загора гл. инспектор Иван Чолаков се срещна днес с кметовете на общини в областта, съобщиха от Пресцентъра на дирекцията.

Поводът да разговаря с градоначалниците на Гълъбово, Павел баня, Мъглиж, Гурково, Опан и Братя Даскалови бе обсъждането на мерки за справяне с битовата престъпност и подобряване на взаимодействието с местната власт в това отношение.

С цел по-добро информиране на кметовете за криминогенната обстановка на територията на техните общини, бюлетинът за престъпните деяния и произшествия, регистрирани на територията на ОДМВР – Стара Загора, ще им бъде предоставян ежедневно. В края на всеки месец ще бъдат предоставяни и интерактивни карти с престъпленията за съответното населено място, като в зависимост от концентрацията им ще бъдат набелязвани конкретни мерки и действия.

Обсъдена бе и възможността за изграждането на видеонаблюдение на възможно повече места, което да допринесе за предотвратяване извършването на правонарушения.

По време на срещата бе засегната и темата за недопускане извършването на телефонни измами. Представен бе филм, чрез който гражданите могат да се информират за опасността, която крие едно телефонно обаждане. Той може да бъде гледан по график в пенсионерските кубове по места.

Опазването на селскостопанската продукция, предотвратяването на кражби от нея, както и кражбите от къщи във вилните зони бяха другите теми, разисквани с кметовете. Обсъдена бе и възможността за създаването на съвместни наряди межди полиция и представители на общините, чиито действия да бъдат разяснявани на обществеността.

Днешната среща бе първата от предвидените за подобряване взаимодействието на полицейските органи с местната власт.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн