Бареков откри офис на “България без цензура” в Стара Загора

STZAGORA.NET

Лидерът на “България без цензура” Николай Бареков и Росен Петров дойдоха днес следобед в Стара Загора, за да открият нов офис на партията. Той се намира на втория етаж в Бизнес-център “Линк” (срещу магазин “Боруй”).

Заедно с Бареков и Петров пред медиите застанаха и хората от местната структура – областният координатор Янко Янков и общинският председател Ивайло Иванов.

На своя национална конференция на 1 март “България без цензура” ще избере Изпълнително бюро, съобщи Николай Бареков. На форума той ще предложи и трима (а евентуално и четирима) зам.-председатели на партията. Засега това са Росен Петров, Рада Коджабашева и Ангел Славчев. Ще бъдат обявени и първите коалиционни партньори, с които ще бъде подписано споразумение за общо явяване на вота за Европарламент, както и на следващите парламентарни, местни избори и избори за президент. Към настоящия момент се водят преговори с ВМРО, Земеделския народен съюз и “Гергьовден”.

Бареков съобщи и че очаква депутатът от Коалиция за България и лидер на ЗНС Румен Йончев да напусне парламентарната група, след като бъде подкрепен от върховния съвет на земеделците. По този начин управляващото мнозинство ще остане под санитарния минимум. “По нашите предварителни прогнози това трябва да стане в събота. В парламента той ще изразява нашата позиция, ще застане в средата и няма да подкрепя нито управляващите, нито опозицията”, уточни Бареков. Имало и още един депутат, чието име засега нямало да назовава, който също ще застане редом до Йончев в центъра. Той бил икономист по образование, влязъл в парламента с листата на ГЕРБ.

“Двамата ще бъдат нашите представители. Не искаме да правим парламентарна група в този парламент, той е дискредитиран, няма смисъл да поемаме каквато и да било отговорност в неговите рамки”, каза Бареков.

Председателят на “България без цензура” очаква два варианта за предсрочни парламентарни избори: през юли и през октомври. Вторият бил, по думите му, за предпочитане като по-спокоен.

Най-естествената възможна коалиция в следващия парламент да е тази между неговата партия и ГЕРБ, но без Борисов и Цветанов, пожела си Бареков. “Всички останали коалиции не са ми по сърце, но ще сме длъжни да ги правим, защото искаме да управляваме България. Нямаме никакво намерение да се явяваме на избори, за да бъдем опозиция”, каза той.

“Още един път се извинявам на старозагорци за историите с изгорелия офис. Разбрах, че хората са се раздразнили тогава, че е направен политически офис в центъра на града. Платили сме си наема коректно и съвестно, имаме останал павилион, който ни се полага от застраховката, и ако има Общината желание, ще й го подарим, за да развива в него някаква дейност”, обясни Бареков.

Той потвърди намерението си да работи добре с кметовете на Стара Загора и Бургас: “В това няма никаква политика. Но като дойде време да се действа политически в следващия парламент, ние сме длъжни да си припомним къде сме оставили отворени пътеки, къде има мостове, да ги преминем и да управляваме държавата.”
#

социални мрежи

1 коментар on “Бареков откри офис на “България без цензура” в Стара Загора”

  • slavataner wrote on 20 февруари, 2014, 19:59

    Тези момци така като са наредени на фотото, вече си ги представих в Народното събрание. Те ще коват закони и ще “управляват държавата”, а аз нещо се съмнявам, защо ли?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн